festival sladoleda

U sklopu Porečkog ljeta održava se manifestacija za sve ljubitelje slasnih ledenih delicija

| Autor: Zvonimir Guzić
Sladolede će nuditi brojni proizvođači (Pixabay)

Sladolede će nuditi brojni proizvođači (Pixabay)


U sklopu Porečkog ljeta od ove godine uvodi se nova manifestacija pod nazivom Gelato Park - prvi festival sladoleda u Istri. Premijerno izdanje slatkog festivala na jučerašnjoj konferenciji za medije najavili su porečki gradonačelnik Loris Peršurić i direktor Turističke zajednice Grada Poreča Nenad Velenik.

- Zahvalni smo renomiranim tvrtkama i obrtima koji se bave proizvodnjom ledenih delicija, jer su nam se pridružili već na prvom izdanju ove manifestacije. Uz njih, tu je i Ledo, ujedno naš sponzor i radujemo se da su prepoznali važnost sudjelovanja na našoj manifestaciji te se nadamo dugoročnoj suradnji, istaknuo je Velenik.

Loris Peršurić i Nenad Velenik (Snimio: Zvonimir Guzić)Loris Peršurić i Nenad Velenik (Snimio: Zvonimir Guzić)

Programi za djecu

Gelato Park se otvara u petak, 28. lipnja u 18 sati i trajat će do nedjelje, 30. lipnja, s radnim vremenom od 18 do 24 sata. Okupljene će u posebnom ambijentu Parka Olge Ban, u neposrednoj blizini mora u samom centru grada, dočekati vrhunski sladoledi i bogata zabava.

Svojim će se sladoledima predstaviti tvrtke Aroma Global 3 d.o.o. iz Zagreba, Sladka kuglica d.o.o. iz Pazina, Pomaj Gelato d.o.o. iz Pule, Storia Gelato iz Rijeke, Gusto Amore iz Poreča, i poznata tvrtka Ledo, poznati proizvođač sladoleda i ostalih smrznutih proizvoda, koja je prepoznala važnost manifestacije te je već u prvoj godini podržala festival u funkciji sponzora manifestacije. Tu su još i neki srodni proizvodi koje donosi L’Aurora Pisak d.o.o. iz Vrsara. Oni će u ponuditi imati ledene granite, slushy slasticu i "bubble tee".

Svi proizvođači imat će tijekom festivala po jedan proizvod na akcijskoj cijeni. Osim sladoleda, tijekom tri dana manifestacije posjetitelje očekuje i pregršt programa za djecu i odrasle, od raznih zabavnih sadržaja, animacija, plesnih nastupa lokalnih poznatih udruga, dječjih radionica i igraonica, face panitinga, raznih igara i edukativnih sadržaja kroz kreativan rad, pa sve do koncerata.

Tako će djeca moći uživati u radionici žongliranja, plesnim predstavama porečkih MOT08 i USB-a. Posebno čarobna biti će animacija štulaša u parku, a dječje predstave donose nam "Žuti kišobran" i "Birikina". U hladovini parka održat će se i detektivska igra potrage, radionice izrade životinja od balona, nastup DJ-a koji će upotpuniti žamor djece s veselim glazbenim ritmovima, te brojne druge zanimljivosti. Vrhunac svake večeri bit će prigodni koncerti za sve generacije, pa tako u petak nastupa grupa Febra, u subotu Mia Dimšić i bend, a u nedjelju grupa Top of the Pops. Također ne treba propustiti nedjeljni dnevni vatromet u parku. Osim animacije i zabave, u posebnom sadržaju Gelato Parka bit će i Photobooth Bus za nezaboravne uspomene, a festivalu su se pridružili i lokalni ugostitelji Il gelato di Salvatore na adresi Ulica Sv. Eleuterija 3, Gelateria Venti 22 na adresi Ulica Bože Milanovića 15, Gelateria Dolce Vita Ulica Bože Milanovića 3, La Plage bar Obala m.Tita 15 i Bubble Planet u Ulici Nikole Tesle 8 koji će u svojim objektima nuditi određene sladolede po akcijskoj cijeni.

Park Olge Ban u Poreču (Arhiva Glasa Istre)Park Olge Ban u Poreču (Arhiva Glasa Istre)

- Pozivamo sve ljubitelje slasnih ledenih delicija da dođu i uživaju u našem Gelato Parku. Bit će pregršt veselih animacijskih aktivnosti ali i vremena za odmor u hladovini Parka Olge Ban, koji nam pruža nezaboravnu kulisu za jedan ovakav festival na početku ljeta. Festival je upriličen u ovom terminu kao poklon djeci za kraj školske godine, da se opuste sa roditeljima u slatkom užitku, uputio je Velenik poziv ljubiteljima sladolednih priča.

Tijekom tri dana festivala, bit će pod privremenom regulacijom prometa ili zatvorene za promet od 17.30 do 00.30 sati ulice Nikole Tesle, Otokara Keršovanija, Jože Šurana i Zagrebačka ulica.

- I ove smo se godine potrudili organizirati nešto novo, drugačije i po želji naših sugrađana. Vjerujemo da će Festival sladoleda privući veliki broj posjetitelja, stoga smo odlučili proširiti pješačku zonu, kako bi našim sugrađanima i posjetiteljima omogućili dodatan prostor za druženje i zabavu. Zahvaljujem se svima koji su se pridružili ovome događanju i pomogli nam dovesti novi sadržaj u naš grad, te sam uvjeren da je ovo tek prvo od brojnih izdanja pred nama, rekao je gradonačelnik Peršurić.

Novi okusi sladoleda

Partner i sponzor Gelato Parka je poznati proizvođač sladoleda Ledo.

- Sasvim je prirodno da na Festivalu sladoleda bude i najvoljeniji sladoled u Hrvatskoj, Ledo sladoled. Osim što će posjetitelji moći uživati i u našem impulsnom asortimanu, i favoritima kao što su King, Macho, Snjeguljica ili Kontiki, u festivalu ćemo sudjelovati i s asortimanom našeg ugostiteljskog sladoleda, za sve one koji vole sladoled ‘na kuglice’. Upravo u ugostiteljskom asortimanu predstavit ćemo i dva noviteta, pa svakako sve goste festivala pozivamo da probaju okuse badem i slana karamela, te trostruki čokoladni užitak.

Osim jedenja sladoleda, u Ledo zoni organizirati ćemo i aktivnosti za najmlađe, a možemo vam otkriti da će nam se pridružiti i Ledo Medo, pa vas svakako pozivamo da nas potražite, poručili su iz Leda.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter