prijem za nagrađene obrtnike

Gradonačelnik Paliaga čestitao nagrađenim obrtnicima, naglasivši pritom važnost njihovog dugogodišnjeg truda i rada

| Autor: Glas Istre
(Foto: Grad Rovinj)

(Foto: Grad Rovinj)


Gradonačelnik Marko Paliaga jutros je u Gradskoj upravi organizirao prijem za rovinjske obrtnike koji su krajem svibnja primili nagradu od Hrvatske obtničke komore i Obrtničke komore Istarske županije.

Tom je prigodom dodijeljena povelja Hrvatske obrtničke komore posthumno Milanu Hrvatinu, osnivaču ugostiteljskog obrta "Orca" u čije je ime prijemu prisustvovao njegov sin Igor.

Plaketa "Istarske zlatne ruke" predana je Gordanu Trojanoviću, vlasniku obrta za proizvodnju bilja "Rasadnik Darko".

Zahvalnica Hrvatske obrtničke komore dodijeljena je Stanislavu Briškoskom, vlasniku ugostiteljskog obrta "Ranch Fortuna", dok je zahvalnica Obrtničke komore Istarske županije išla u ruke Gafuru Sulejmaniju, vlasniku ugostiteljskog obrta "Frullateria", a Zoran Baričević, suvlasnik obrta za proizvodnju i usluge "Vlado" dobitnik je priznanja majstoru – stručnom učitelju.

Gradonačelnik je čestitao nagrađenim obrtnicima, naglasivši pritom važnost da njihov dugogodišnji rad i trud lokalna zajednica prepozna. Paliaga je također istaknuo izvrsne odnose između Grada Rovinja i obrtnika koji djeluju na tome području.

"Možemo reći da smo još uvijek jedan od rijetkih gradova na obali u kojem djeluju tri velike tvornice, što i dalje održava onaj industrijski štih iz 19. stoljeća kad je naš grad bio pretežito industrijski grad. Uz njih i dvije velike turističke tvrtke, upravo ste vi obrtnici stup gospodarstva grada i lokalne ekonomije, a to je nešto što mi i dalje namjeravamo podržavati. Uspjeli smo smjestiti preko 20 poduzetnika i obrtnika u poduzetničku zonu Gripole Spine, na gradskome zemljištu, po povoljnoj cijeni od 1 eura po kvadratu, a već radimo na izmjenama i dopunama GUP-a kako bismo dodatno proširili broj parcela", zaključio je gradonačelnik Paliaga te nadodao kako Grad Rovinj radi i na razvoju projekta novog coworking prostora.

Gradonačelnik Paliaga potvrdio je svoju posvećenost daljnjem razvoju poduzetništva i obrtništva u Rovinju, osiguravajući im uvjete za rast i napredak, što će zasigurno doprinijeti daljnjem jačanju lokalne ekonomije i prosperitetu zajednice.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter