dvije volonterske akcije

Zaklada Istra sudjelovala u manifestaciji "Hrvatska volontira"

| Autor: Glas Istre
(Foto Zaklada Istra)

(Foto Zaklada Istra)


Zaklada Istra se priključila ovogodišnjoj kampanji manifestacije "Hrvatska volontira 2024", koja se održava u periodu od 22. do 25. svibnja, s dvije volonterske akcije.

Cilj kampanje je podići svijest o važnosti volontiranja i osobnog angažmana građana za doprinos vrijednostima Europske unije te pokazati kako volontiranje utječe na stvaranje i razvoj različitih vrijednosti, kao što su dostojanstvo, sloboda, demokracija, jednakost, vladavina prava i ljudska prava, ali i solidarnost.

U četvrtak, 23. svibnja u dvorištu Osnovne škole-Scuola elementare Giuseppina  Martinuzzi predstavnice Zaklade Istra zajedno su s učenicima i učiteljicama sudjelovale u akciji postavljanja solarnih lampi i farbanja školskih klupica.

Ova akcija svojevrsni je nastavak akcije prikupljanja novčanih sredstava pri obilježavanju Svjetskog dana činjenja dobrih djela od 30. travnja kada su učenici ove škole prikupili 560 eura od donacija građana na pulskoj gradskoj tržnici.

Danas se u organizaciji Zaklade Istra odvila radionica "Mislim filantropski, djelujem ekološki" koja je tematizirala filantropiju, ekologiju, volonterstvo i UN-ove ciljeve održivog razvoja. Radionica je, osim edukativnog, imala i volonterski karakter.

Nakon uvodnog predavanja "Od livade do laboratorija u svijetu biljaka", koju je vodila Ines Bonazza (predsjednica udruge ErboIstra), učenici Gimnazije Pula i Talijanske srednje škole Dante Alighieri imali su priliku okušati se u sadnji ljekovitog bilja u Znanstvenom vrtu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater