Mladi u fokusu

Odražana radionica "Kako želiš sudjelovati?" u Medulinu: Predstavljene i razrađene tri ideje, a najbolja se bira u subotu

| Autor: Glas Istre
(Foto: Općina Medulin)

(Foto: Općina Medulin)


U sklopu projekta Mladi u fokusu, koji se provodi putem programa Erasmus+, u subotu 18. svibnja održana je radionica "Kako želiš sudjelovati?". Radionica je okupila mlade od 12 do 30 godina, koji su imali priliku predlagati ideje za poboljšanje svoje zajednice.

Fond za realizaciju ovih ideja osiguran je u proračunu Općine Medulin za 2024. godinu, i iznosi:

1. mjesto – 2.500 EUR,
2. mjesto – 1.500 EUR,
3. mjesto – 1.000 EUR.

Cilj Općine Medulin je stvoriti općinu po mjeri mladih, a najbolji način za to je omogućiti im da sami predlože što im zaista treba. Primjenjujući pristup odozdo prema gore, Općina potiče mlade da budu aktivni sudionici u kreiranju projekata koji su im potrebni.

Na radionici su predstavljene i razrađene tri ideje:

- Wonder Žgabucin II. dio – predloženo je uređenje prostora "Izletišta" u Banjolama, što uključuje postavljanje novih klupa, stolova, sadnju cvijeća i nabavku sportske opreme poput stola za stolni tenis, lopta i slično. Cilj je stvoriti ugodan i funkcionalan prostor za okupljanje, druženje i rekreaciju mladih, čime se potiče zajedništvo i aktivan boravak u prirodi, ali i prostor namjenjen svim generacijama kako je i nekada prostor izletišta bio.

(Foto: Općina Medulin)(Foto: Općina Medulin)

- Školski mikrofon – ideja za ozvučenje novog dijela škole i školske dvorane ima za cilj omogućiti kompletno funkcioniranje školskog radija, koje je opremljeno u sklopu prošlogodišnjeg participativnog proračuna Općine Medulin. Time bi se učenicima pružila prilika za medijsku pismenost, razvijanje komunikacijskih vještina i izražavanje kreativnosti kroz vođenje radijskih emisija i organiziranje školskih događanja.

(Foto: Općina Medulin)(Foto: Općina Medulin)

- Turnir u briškulama i trešetama – Ova ideja predlaže organizaciju tradicionalnog turnira u briškulama i trešetama, što bi doprinijelo očuvanju lokalne kulturne baštine i jačanju međugeneracijskih veza, a organizator turnira bila bi novoosnovana Udruga mladih "Galeb".

(Foto: Općina Medulin)(Foto: Općina Medulin)

Glasanje za najbolju ideju održat će se u subotu, 25. svibnja, od 12 do 14 sati u prostoru 3MC na Medulinskoj placi. Glasati mogu svi mladi od 12 do 30 godina s područja općine Medulin.

Općina Medulin poziva sve mlade da dođu u subotu i podrže ideju koja im je najbolja, odnosno za koju žele da se realizira u našoj općini.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter