HRVATSKI SOMMELIER KLUB

Prvenstvo sommeliera Istre i Kvarnera 2024 počinje u utorak u Opatiji

| Autor: Portal NoviList
(Snimio Petar Kurschner)

(Snimio Petar Kurschner)


Hrvatski sommelier klub, uz pokroviteljstvo Turističke zajednice Istarske županije i Turističke zajednice Kvarnera, organizira, deseto po redu, Prvenstvo sommeliera Istre i Kvarnera 2024. 

Prvenstvo sommeliera Istre i Kvarnera 2024.započinje kvalifikacijskim djelom (četvrtfinale) u Opatiji, u hotelu Ambasador, u utorak 5. ožujka. 

U kvalifikacijskom djelu natjecanja kandidati će pokazati svoja stručna znanja rješavanjem pisanog testa, ispravkom vinske liste, te opisom vina.

Na ovogodišnje prvenstvo prijavilo se 14 natjecatelja, koji su zaposleni u renomiranim hotelskim kućama, vinarijama i restoranima na području Istre i Kvarnera. 

Popis prijavljenih kandidata: 

Alen Vukić Food&wine bar Ganeum, Lovran
Borna Jergović Hotel…., Maistra, Rovinj
Dejan Dević Rijeka
Denis Piršić Hotel Zorna, Plava Laguna, Poreč
Domagoj Perković Hotel Amarin, Maistra, Rovinj
Filip  Rossi ROSSI winery & distillery, Vižinada
Igor Klarić Hotel Amarin, Maistra, Rovinj
Jasmin Huskanović Restaurant Spinnaker, Valamar, Poreč
Josip Orišković Dvorac Belaj, Belaj
Marin Ereš Hotel Monte Mulini, Maistra, Rovinj
Martina Škarica Hotel Ikador, Ika
Mladen Jaklinović Miramare restoran by Fratelli Cerea, Valamar, Poreč
Silvija Brajko Konoba Rino, Momjan
Viktor Peić Hotel Albatros, Plava Laguna, Poreč

Polufinale u koje ulazi osam natjecatelja i finale održati će se u ponedjeljak 25. ožujka u dvorcu Morosini Grimani, Svetvinčenat. 

U polufinalnom natjecanju kandidati će pokazati svoja stručna znanja  rješavanjem pisanog testa, prepoznavanjem vinskih ličnosti i položaja, slijepim kušanjem vina te drugim praktičnim radnjama.

Finale će se održati pred publikom s početkom u 17 sati.

Tri finalista nadmetat će se u zanimljivim i, za publiku, atraktivnim vještinama poput: posluživanja pjenušca,  dekantiranju vina, prepoznavanja vina, otkrivanje pogrešaka u vinskoj listi, sljubljivanju vina s jelima i sl.

Hrvatski sommelier klub (HSK) je neprofitna udruga građana, registriran je 1993. a od 1994.  redovan je član Svjetskog udruženja sommeliera (L’Association de la Sommellerie Internationale – ASI).  Glavna zadaća HSK je napredak profesije sommeliera, produbljivanje svijesti o kulturi hrane i pića i edukacija profesionalaca kao i građanstva.

Svoje ciljeve HSK ostvaruje priređivanjem i organizacijom nacionalnih i regionalnih natjecanja, održavanjem tečajeva i stručnih predavanja, organizacijom stručnih putovanja u Hrvatskoj i inozemstvu, izdavanjem stručne literature i ostalim aktivnostima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini