Grad Labin i ove će godine isplatiti uskrsnice

Domaćicama 35 eura, a umirovljenicima do 70€

| Autor: Branko Biočić
Umirovljenici trebaju ažurirati podatke do 15. ožujka (Snimio: Vedran Karuza)

Umirovljenici trebaju ažurirati podatke do 15. ožujka (Snimio: Vedran Karuza)


Grad Labin u povodu Uskrsa tradicionalno isplaćuje novčane dotacije umirovljenicima slabijeg imovinskog stanja te poklon bonove korisnicima socijalnog programa i kućanicama starijima od 60 godina.

Tako će biti i ove godine, stoga Grad poziva sve umirovljenike s prebivalištem na području Grada, a čija mirovina iznosi do 350 eura, da provjere da li se nalaze u evidenciji osoba koje ostvaruju navedeno pravo, umirovljenici koji su prve mirovine primili nakon 1. prosinca 2023. godini da u Grad Labin dostave odrezak mirovine od veljače te sve one koji ostvaruju pravo na naknadu, a do sada još nisu dostavili svoj IBAN ili su ga međuvremenu promijenili, da podatke dostave u Grad najkasnije do 15. ožujka.

Pozvane su i domaćice koje su napunile 60 godina, odnosno one koje će 60 godina navršiti do 31. ožujka, da se jave kako bi njihove podatke provjerili u evidenciji osoba koje ostvaruju pravo na poklon bon.

Domaćice starije od 60 godina s prebivalištem na području Grada i korisnici gradskog socijalnog programa ostvaruju pravo na poklon bon u vrijednosti od 35 eura za nabavku prehrambenih artikala, a umirovljenici s mirovinom do 350 eura ostvaruju pravo na jednokratnu novčanu pomoć.

Novac će im biti isplaćen na tekuće račune, i to za umirovljenike s mirovinom do 150 iznos od 70 eura, za umirovljenike s mirovinom od 150,01 do 200 eura iznos od 55 eura, za umirovljenike s mirovinom od 200,01 eura do 300 eura iznos od 40 eura, za umirovljenike s mirovinom od 300,01 eura do 350 eura iznos od 35 eura, a za umirovljenike s mirovinama po međunarodnim Ugovorima (bez obzira na iznos a čiji zbroj međunarodne i hrvatske mirovine ne prelazi 350,00 eura) iznos od 35 eura.

Kako korisnici mirovina prema međunarodnim Ugovorima imaju poseban status, za utvrđivanje gore navedenog prava, dužni su dostaviti Potvrdu o visini isplaćene inozemne mirovine i hrvatske mirovine. Podatke treba dostaviti do 15.ožujka.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter