puna vreća novosti

Gustafi i David Temelkov u Astri za Advent u Vodnjanu

| Autor: Glas Istre
(Foto Grad Vodnjan)

(Foto Grad Vodnjan)


Ovogodišnji Advent u Vodnjanu donosi punu vreću novosti , za sve uzraste i ukuse.

Tako će i naša stara vodnjanska škola u duhu Božića pretvoriti se u ASTRAlandiju, koja će od 9. prosinca ugostiti "Božićni sajam" s otvorenjem u 10 sati. Tu će 22. prosinca nastupiti legenddarni Gustafi i Lucky Band, a 23. prosinca David Temelkov.

Božićni program u Vodnjanu počinje u nedjelju, 3. prosinca paljenjem prve adventske svijeće na Župnom trgu u Vodnjanu u 10 sati te na Velikom trgu u Galižani u 18 sati.

U četvrtak 7. prosinca 2023. u Zajednici Talijana Vodnjan, s početkom u 18 sati, slijedi promocija knjige Danijele Martinović "Večer s Danijelom". Istu večer organizator - Pučko otvoreno učilište Vodnjan - prigodno će promovirati autohtonu slasticu, Bumbarsku tortu.

Novost je i uprizorenje živih jaslica - Badnju večer će se dočekati procesijom od crkve Sv. Križa do crkve Svetog Blaža Trgovačkom ulicom, Narodnim trgom i Ulicom Castelo, a žive će jaslice dočekati štalica smještena na Župnom trgu. Uprizorenje živih jaslica bit će i na Tri kralja.

Kroz naredne dane djeca Vodnjanštine će moći uživati u posjetama Djeda Božićnjaka s pregršt poklona i predstavama od 13. do 15. prosinca, koncertom Limene glazbe Grada Vodnjan i Zajednice Talijana Vodnjan te crkvenog i dječjeg zbora, Badnje jutro uz bakalar i vino te kanat Duo Magnolije na Narodnom trgu, doček Djedica na motorima, izložba jaslica "Božićni san" u crkvi Svetog Justa u Galižani, predstavama i zdravicama koje tradicionalno okupljaju i ispunjavaju duh Božića u zajednicama Talijana Vodnjana i Galižane, predstavi DND-a Vodnjan, radionicama izrade božićnih ukrasa, koncert Musicitta' Acoustic Trio u Galeriji El Magazin, izložbom Maje Marković u Apoteci, i još puno puno programa.

Trgovi Vodnjana, Galižane i Peroja već su ukrašeni prigodnim temama, razigranu dječicu očekuju "Čarobna kućica Djeda Božićnjaka", jeleni i kočija Djeda Božićnjaka i kućica Medenjaka,"Šumasti patuljci" u gradskom parku, Eskimsko selo na Portiću.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter