adventura

Predstavljen dosad najbogatiji program adventa u Medulinu

| Autor: Doria Mohorović
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Programski najbogatije izdanje ADVENTure u Medulinu, koje započinje 3. prosinca i donosi zimsku zabavu za sve uzraste, predstavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare. Advent u Medulinu trajat će sve do 31. prosinca, kada se održava tradicionalni doček u podne uz nastup energičnih Koktelsa.

"U suradnji s Turističkom zajednicom općine Medulin i raznim udrugama koje djeluju na području općine Medulin i ove godine se išlo u organizaciju sada već tradicionalne ADVENTure u Medulinu. Ove godine imamo šarolik program koji je intimniji i topliji, pošto podrazumijeva interakciju s mještanima, a osobito s onim najmlađima kroz razne radionice, kućice Djeda i Bake Mraza, do pub kvizova za one starije. Ideja je unijeti toplinu u zimskom hladnom periodu kada je potrebno da budemo svi zajedno i družimo se kako bi svima blagdani bili što bolji", poručio je medulinski načelnik Ivan Kirac.

(Snimila: Doria Mohorović)Mikella Batalaku, Mihael Idžaković, Ivan Kirac, Suzana Stern Racan (Snimila: Doria Mohorović)

Najavio je "Medulinsku čakulu", jedan od noviteta ovogodišnje blagdanske manifestacije koja će se nedjeljom odvijati u šatoru kraj Malina na vitru, a kojom će se, u cilju očuvanja i promocije tradicije i kulturne baštine, promovirati medulinski govor.
"U program smo ove godine zaista gledali uključiti cijelu zajednicu, od škola, vrtića, umirovljenika, udruga, lokalnih izvođača i ugostitelja, s posebnim akcentom na programe namijenjene za djecu, s obzirom na to da smo poznati kao obiteljska destinacija. Program je zaista bogat, a osim što će razveseliti lokalce, vjerujem da će našu destinaciju učiniti vrijednom posjeta, sadržajnom i zanimljivom i u ovo zimsko doba. Još imamo nekoliko većih otvorenih objekata u Medulinu, a tijekom prosinca bit će otvoren hotel Belvedere, kamp Kažela, Premantura resort i još neki ugostiteljski objekti", rekao je Mihael Idžaković, direktor medulinske turističke zajednice.

Tijekom ADVENTure, petkom i subotom u večernjim satima održavat će se koncerti i glazbeni događaji na kojima će, između ostalog, nastupiti Koktelsi, Funbox, klapa Škerac, grupa Monarh, Top of the Pops, razni DJ-i. Uz gastronomsku ponudu lokalnih ugostitelja, kroz tjedan će se održavati stand-upovi, karaoke, pub kvizovi i salsa večeri, a zabavni i edukativni sadržaji osmišljeni su i za djecu kroz radionice, filmove i predstave. Bit će tu i adventski vlakić, doček Svetog Nikole i Krampusa, a posljednjeg dana ADVENTure održat će se Novogodišnja atletska utrka za dječake i djevojčice na 300, 600, 800 metara te glavna utrka za odrasle na 5000 metara.

(Snimila: Doria Mohorović)Predstavljanje programa (Snimila: Doria Mohorović)

"Svatko će naći ponešto za sebe, a to se već vidjelo i prošle godine kada su dolazili roditelji s djecom u popodnevnim satima, otkad su kućice otvorene, i zabavljali se u grijanom i toplom šatoru, zaštićeni od vremenskih neprilika", istaknuo je Idžaković. Još jedna novost je i održavanje izbora za najljepše uređenu okućnicu u božićnom stilu na području Medulina, a nagrade će, saznajemo, biti vrlo vrijedne.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter