Grad Labin će OPG-ovima refundirati štetu od tuče

Glavičić: "Vjerujem da smo poljoprivrednicima na ovaj način olakšali muku koja ih je zadesila i uništila cjelogodišnji trud"

| Autor: Branko Biočić
Padala je tuča veličine oraha (Snimio Branko Biočić)

Padala je tuča veličine oraha (Snimio Branko Biočić)


Vlasnicima OPG-ova na području Grada Labina koji su pretrpjeli štetu u velikom nevremenu krajem srpnja bit će isplaćeno ukupno 32.356 eura. Odluku je donio gradonačelnik Valter Glavičić.

Naime, nedugo nakon nevremena koje je poljoprivrednicima prouzročilo velike štete Grad je raspisao javni poziv, a štetu su mogli prijaviti oni koji su upisani u Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Na temelju nalaza i mišljenja ovlaštenog vještaka i procjene šteta, osigurana su sredstva za devet oštećenih OPG-ova.

- Svjesni smo negativnih posljedica koje je prouzročilo snažno nevrijeme ovog srpnja te smo stoga odlučili pomoći našim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima kako bi im donekle ublažili štete koju su pretrpjeli, naglasio je gradonačelnik Glavičić.

- Na temelju stručne procjene i nalaza stručnjaka na terenu utvrđen je iznos štete. Svjesni sve većih klimatskih promjena, nastojimo maksimalno utjecati na njihovo ublažavanje te provedbu i promociju zelenih politika, što svakodnevno kroz razne mjere i projekte činimo. Nažalost, nevrijeme krajem srpnja znatno je pogodilo poljoprivrednike i vjerujem da smo im na ovaj način olakšali muku koja ih je zadesila i uništila cjelogodišnji trud, kazao je Valter Glavičić obrazlažući odluku.

Osim štete koju su pretrpjeli poljoprivrednici, jaka tuča veličine oraha napravila je štetu na objektima i infrastrukturi u Rogočanima, Mostu Raši, Kapelici gdje se srušio dimnjak, na cesti Kapelica - Kanfarelići, u Presici gdje je stablo palo na privatnu kuću, a oštećeni su bili i automobili.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini