oglasio se pulski gradonačelnik

Filip Zoričić: "Ne osjećam ni moralnu ni političku odgovornost da dam ostavku!"

| Autor: Jelena Milović
Filip Zoričić (Snimio Duško Marušić Čiči)

Filip Zoričić (Snimio Duško Marušić Čiči)


Gradonačelnik Filip Zoričić održao je danas izvanrednu konferenciju za novinare u povodu aktualnih događanja u Gradu Puli i odlaska pročelnice Anje Ademi, za koju je naglasio da su jako dobro surađivali i zajednički jako puno napravili vezano za brojne gradske projekte, a i za transparentnost poslovanja Grada Pule. 

- Ne osjećam ni moralnu ni političku odgovornost da dam ostavku, kategorički je izjavio Filip Zoričić, te dodao: "Uvijek postoje nezadovoljstva ljudi, ali očekivao sam da potpisnici otvorenog pisma upućenog meni, prvo od mene zatraže odgovore i dođu na razgovor, a ne da dobijem pismo istovremeno kad i sve ostali vijećnice i vijećnici pulskog Vijeća, a putem njih i mediji. Radit ću kao i do sada, nemam se namjeru mijenjati", rekao je Zoričić. 

O prozivkama da se bavi populističkim stvarima, a ne vitalno važnim projektima za grad, Zoričić je rekao: "Građani očekuju da netko rješava njihove probleme, pa koliko god mali ti problemi bili".

Za one koji sazivaju press konferencije a vladali su ovim gradom dugi niz godina, kaže da nisu radili sve ono što je trebalo, istaknuvši da se ne želi vraćati u prošlost. 

Spomenuo je i Marina Lerotića, koji je neposredno prije Zoričićeve presice održao i svoju presicu, te se referirao na Lerotićevu izjavu da će se kandidirati za gradonačelnika:

"Marin Lerotić nema nikakve sposobnosti niti iskustva da bi mogao voditi grad Pulu", rekao je Zoričić.

Na pitanje kako će gradsko vijeće podržavati bilo kakve odluke i pitanja vezana za funkcioniranje grada, s obzirom na mali broj vijećnika s njegove liste, Zoričić je rekao: "Ostavljam vremena i prostora da vijećnici odluče prema vlastitoj savjesti".

Još uvijek nije poznato tko će doći na mjesto pročelnice Anje Ademi, Zoričić je rekao da će o tome razgovarati sa suradnicima. 

Otvoreno pismo Zoričiću potpisalo je 11 djelatnika Grada Pule, na što je Zoričić rekao da u Gradu Puli radi više od 150 ljudi, te je normalno da uvijek postoje nezadovoljnici.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater