VREMENSKA PROGNOZA

Uz bablje ljeto i nadprosječne temperature ući ćemo i u listopad. Vakula otkriva kada bi moglo pasti malo kiše

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)

Ilustracija (Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)


“Ni sljedećih dana ne bi trebali prigovarati zadovoljni stabilnim, suhim, sunčanim i osobito danju iznadprosječno toplim vremenom. Naravno, u unutrašnjosti je dobro imati višeslojnu odjeću zbog svježih jutara, koja će često biti i maglovita. Od subotnjeg poslijepodneva do nedjeljnog jutra bit će prolazno više oblaka, a mogućnost za mjestimice malo kiše postojat će uglavnom u Međimurju, Podravini i Podunavlju”, kaže HRT-ov meteorolog Zoran Vakula.

I u četvrtak suho i sunčano vrijeme, ali nakon mjestimične kratkotrajne jutarnje magle, ne samo po nizinama Slavonije, Baranje i Srijema, nego i središnje Hrvatske, gdje će najniža jutarnja temperatura također biti od 9 do 12 °C, a najviša poslijepodnevna – uz prevladavajuću vedrinu – od 25 do 27 °C.

Višeslojna odjeća od ranog jutra do popodneva bit će još potrebnija u Gorskom kotaru i Lici, budući da će tijekom često maglovitog jutra temperatura zraka biti većinom niža od 10 °C, a poslijepodne oko 23 °C. Na još sunčanijem sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti Istre 26 do 28 °C, uz još lokalno jaku buru uglavnom podno Velebita.

U Dalmaciji umjerena bura pa maestral, uz more malo do umjereno valovito, te izvrsnu vidljivost, za razliku od unutrašnjosti, gdje će mjestimice biti sumaglice, pa čak i magle. Temperatura ujutro od 9 do 14 °C, uz more oko 19 °C, a poslijepodne od 27 do 30 °C.

I na jugu Hrvatske vedro i iznadprosječno toplo, možda čak ponegdje i vruće, osobito oko Metkovića i Ploča, pa će razmjerno toplo, malo do rijetko umjereno valovito more mnogima biti osvježavajuće.

“I u nastavku tjedna na Jadranu sunčano, često čak i vedro, uz maestral i buru, u nedjelju lokalno i jaku. Pritom uz i dalje mnogima ugodno topli vikend prolazno više oblaka, osobito od subote navečer do nedjeljnog jutra, kada se ne smije isključiti gdjekoja kišna kap.

Mjestimična kiša, pa i u obliku ponekog pljuska praćenog grmljavinom, najvjerojatnija je potkraj subote i početkom nedjelje u sjevernim krajevima unutrašnjosti, posebice Međimurju, Podravini i Podunavlju. Unatoč tomu, prevladavat će sunčano i danju razmjerno toplo, nakon četvrtka još ponajviše u petak, ali uz jutra svježa, često i maglovita”, dodaje Vakula.

Istrametova prognoza za Istru i Kvarner

ČETVRTAK - Pretežno sunčano vrijeme. Puhat će slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak. Jutarnje temperature zraka od 10 do 15 °C, dnevne vrijednosti između 25 i 28 °C.

PETAK - Sunčano vrijeme uz malu naoblaku. Puhat će slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak. Jutarnje temperature zraka od 10 do 15 °C, dnevne vrijednosti između 25 i 28 °C.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater