Konferenciju održao predsjednik stranke Ivan Penava

Svečano otvoren novi prostor Domovinskog pokreta Istarske županije

| Autor: Helena Mostarkić Gobbo
(Snimila Helena Mostarkić Gobbo/Glas Istre)

(Snimila Helena Mostarkić Gobbo/Glas Istre)


Danas je u Puli, na adresi Koparska 58, otvoren prostor Domovinskog pokreta Istarske županije. Svečani čin rezanja vrpce pripao je predsjedniku stranke Ivanu Penavi koji je ujedno ovom prilikom održao konferenciju za medije na kojoj se osvrnuo na političke aktualnosti u zemlji.

- Iznimno sam sretan, zadovoljan i počašćen u prigodi otvaranja prostora Domovinskog pokreta za grad Pulu, ali i cijelu Istarsku županiju. Ovo je velik iskorak za Domovinski pokret i apsolutno očekujemo da ćemo s ovim prostorom stvoriti bazu potrebnu za okupljanje članstva i simpatizera, za diskusije i promišljanje politika i akcija, a sve u cilju da budemo na dispoziciji svojim građanima i radimo za njihovo dobro, istaknuo je Penava.

- Ono što nas zanima u ovom trenutku su aktualnosti hrvatskog društva, dnevna problematika ogromnih cijena i pada životnog standarda uzrokovanih dugoročnim i dugogodišnjim lošim politikama gašenja i zatvaranja tvrtki i gospodarskih subjekata na području Hrvatske, a to kulminira i ovdje u Puli gdje je aktualna tema brodogradilišta, kazao je Penava dodavši da smo država koja sve manje toga proizvodi, uključujući i ono elementarno poput mesa, mlijeka, voća i povrća.

(Snimila Helena Mostarkić Gobbo/Glas Istre)(Snimila Helena Mostarkić Gobbo/Glas Istre)

- Sve se u konačnici reflektira nedostatkom robe na tržištu i visokim cijenama, a kad imate visoke cijene, onda plaće i mirovine više ne vrijede koliko su vrijedile nekad. Kad sve to umočite u priču o uvođenju eura u jednom jako nepovoljnom trenutku, imamo pad životnog standarda i rekordnu inflaciju kakvu imamo, rekao je Penava ističući i aktualnu problematiku s ilegalnim migrantima.

- Apsolutno nitko normalan nema ništa protiv toga da se ljudima u nevolji pomogne, poglavito u situaciji kad u državi nemate dovoljno radne snage, ali ćemo se svi složiti da težimo jednoj strukturiranoj, sređenoj državi gdje se zna tko ulazi i kada i na koji način prelazi granicu, kazao je Penava.

(Snimila Helena Mostarkić Gobbo/Glas Istre)(Snimila Helena Mostarkić Gobbo/Glas Istre)

Naglasio je da su pred Hrvatskom negativni trendovi uvođenja globalističkih ciljeva i programa, od transgender agende do distribucije materijala o "seksualnom odgoju" gdje se, prema Penavinim riječima, sve ono što nije normalno pokušava napraviti normalnim, što je atak na obitelj.

Uz predsjednika stranke bio je predsjednik Domovinskog pokreta Istarske županije Tihomir Boćkaj sa suradnicima, a novi prostor blagoslovio je umirovljeni svećenik Milivoj Koren.

(Snimila Helena Mostarkić Gobbo/Glas Istre)(Snimila Helena Mostarkić Gobbo/Glas Istre)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater