Porečki gradonačelnik obišao mjesne odbore Nova Vas i Veli Maj

U planu brojni infrastrukturni projekti

| Autor: Doria Mohorović
(Foto Grad Poreč)

(Foto Grad Poreč)


U sklopu redovnih sastanaka s predstavnicima porečkih mjesnih odbora gradonačelnik Loris Peršurić i pročelnici za komunalni sustav Marino Poropat i Damir Hrvatin obišli su mjesne odbore Nova Vas i Veli Maj.

S predstavnicima mjesnih odbora razgovarali su o realiziranim projektima u protekloj godini, prvoj fazi izgradnje kanalizacijske mreže u porečkim naseljima Antonci i Kosinožići dovršenoj pred početak ljeta, te drugoj fazi koje će početi početkom listopada. Od manjih investicija, odrađene su sadnje i hortikulturno uređenje, uređeno dječje igralište u Novoj Vasi koje je dobilo sjenicu, postavljena teretana na otvorenom u Brčićima, izgrađena javna rasvjeta i asfaltiranja.

(Foto Grad Poreč)(Foto Grad Poreč)

Mjesni odbor Nova Vas jedan je od najvećih, te je, uz dovršetak izgradnje infrastrukture odvodnje, veliki prioritet ulaganje u društvene sadržaje. Predstoji gradnja dječjeg vrtića i jaslica za oko 150 djece. Nastavlja se raditi i na projektu izgradnje biciklističko-pješačke staze od naselja Kukci do naselja Nova Vas. U narednom periodu uz redovne investicije na komunalnom održavanju, u planu je i obnova fasade zgrade osnovne škole u Novoj Vasi.

MO Veli Maj proteklih je godina dobio niz novih objekata za kvalitetniji, ugodniji život mještana, ali i brojnih turista koji tijekom sezone borave u ovdašnjim turističkim objektima. Početkom ljeta izgrađena je javna rasvjetu od naselja Materada do uvale Sveti Martin, kao i pješačko biciklistička staza na tom potezu.

Također, uređena je i pješačka staza kod plaže u Špadićima, te piknik zone s drvenom sjenicom u naselju Červar, te piknik point na plaži Materada, a planira se još manjih komunalnih zahvata i uređenja po mjesnom odboru, prema iskazanim potrebama mještana i predstavnika mjesnih odbora.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini