Po uzoru na Italiju

Pooštravaju se granične kontrole na slovenskoj granici

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)

Ilustracija (Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)


Po uzoru na Italiju, Slovenija pooštrava granične kontrole zbog ilegalnih migracija.

Policija bi trebala postaviti kontrolne punktove odmah nakon graničnih prijelaza, na kojima može sigurno zaustavljati vozila, i to na području PU Novo mesto kod željezničkog nadvožnjaka Rigonce, Trnovec kod Metlike, Obrežje kod Kalina te na području PU Koper u Rakitovec, Podgorje. i Sočerga, doznaje 24 ur.

Iza graničnog prijelaza Obrežje policija provodi motriteljsku službu.

Navode kako je nakon ulaska Hrvatske u Schengen, porastao broj migranata koji u Sloveniju ilegalno dolaze preko tzv. zapadnobalkanske rute, uključujući i kroz Bosnu i Hercegovinu.

Slovenska policija od početka godine do kraja kolovoza obradila je 36.137 ilegalnih prelazaka državne granice između Slovenije i Hrvatske. U istom razdoblju prošle godine obrađen je 13.601 neovlašteni ulazak.

Dodaju i da diljem Europe raste broj ilegalnih prelazaka granice. Unatoč Schengenu, Austrija već dulje vrijeme proširuje graničnu kontrolu i sa Slovenijom i s Mađarskom.

Europska agencija za zaštitu granica Frontex najavila je prije nekoliko dana da će, u svjetlu nedavnog povećanja broja migranata koji pristižu na otok Lampedusa, pojačati podršku Italiji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum