vremenska prognoza za istru

Ako mislite da je ljetu stigao kraj, gadno ste se prevarili: Evo kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana

| Autor: Petar Radovan/Istramet
Ilustracija (Arhiva Glasa Istre)

Ilustracija (Arhiva Glasa Istre)


Ako ste mislili da je s frontom koja nas je zahvatila prošlog vikenda ljetu stigao kraj, gadno ste se prevarili. Pred nama je novi period stabilnog i iznadprosječno toplog vremena, piše Istramet.

Još u srijedu očekuje nas dosta bure, naročito na istoku Istre i Kvarneru gdje će povremeno biti jaka. Bura će u četvrtak postupno posvuda oslabjeti.

To će omogućiti porast dnevnih temperatura zraka koje će ponovno početi priličiti ljetu. Nakon završetka kalendarskog ljeta, ući ćemo u period tzv. babljeg ljeta koje bi nas moglo pratiti i kroz veći dio idućeg tjedna.

Očekivane temperature zraka u četvrtak (Istramet WRF)

Zahvaljujući vedrini i duljini noći, jutra će biti osjetno svježija i temperaturno primjerena dobu godine.

Međutim, pozitivna temperaturna anomalija bilježit će se u gotovo cijeloj Europi uz vrlo izjednačena odstupanja od Portugala do Rusije koja će se penjati i do 8 °C. 

Posljednji dani rujna u znaku babljeg ljeta (Istramet WRF)

Trodnevna Istrametova prognoza za Istru i Kvarner

SRIJEDA - Pretežno sunčano vrijeme. Puhat će slaba do umjerena, na poznatim lokalitetima povremeno jaka bura. Jutarnje temperature zraka od 11 do 16 °C, dnevne vrijednosti između 25 i 28 °C.

ČETVRTAK - Pretežno sunčano vrijeme. Puhat će slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak. Jutarnje temperature zraka od 10 do 15 °C, dnevne vrijednosti između 25 i 28 °C.

PETAK - Sunčano vrijeme uz malu naoblaku. Puhat će slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak. Jutarnje temperature zraka od 10 do 15 °C, dnevne vrijednosti između 25 i 28 °C.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater