VAL BORKOVIĆ

Dvanaestogodišnjak kod Rovinja izvukao ogromnu strijelku: Kao roditelj ne mogu biti sretniji

| Autor: Boris Bulić
(Snimio Aljoša Borković)

(Snimio Aljoša Borković)


Iz Ljubljane nam se javio Aljoša Borković koji je kao roditelj ribolovac doživio posebnu sreću. Loveći sa svojim dvanaestogodišnjim sinom Valom na barku su nasukali veliku strijelku. Evo što nam je Aljoša ispričao o tome:

– To je trebao biti ribolovni dan kao svaki drugi. Ispred Rovinja sam isplovio sa sinom Valom i spinali smo popperima nadajući se udarcu kakve strijelke ili brancina – priča nam Aljoša.

– Pribor je bio standardni light spinn. Štap je bio Smith Dragon Bait Seabass 5-25 grama, rola Daiwa Certate 3012H, osnova Gosen Jigging 8#PE 1.2, leader Seaguar Soft 0,37 milimetara, a varalica popper Halco Roosta od 80 milimetara težak 16 grama – nastavlja Aljoša.

– I onda se dogodilo ono što sam čekao punih osam godina jer smo upravo to htjeli na ovakvu laganu opremu top water tehnikom, veliku ribu.

Val je uspio prevariti strijelku, ali ne bilo kakvu već uistinu veliku, našu najveću do sada.

Budući da je pribor bio lagan trebalo mu je dosta vremena da ribu zamori.

A bilo je tu svega, i proklizavanja kočnice i iskakanja ribe i divljih bjegova tako da je na kraju i Val bio jednako izmoren kao i riba.

Ipak, finale je bio trijumfalan. Val je uspio ribu dovući do broda nakon čega smo je prihvatili podmetačem i izvukli na suho.

Vaga do 5 kilograma je pokazala erorr, a druge nismo imali. Ja mislim da je bila teška između 5,5 i 6 kilograma, ali točno ne mogu tvrditi.

Kao roditelj ne mogu biti sretniji, bravo sine! – ispričao nam je Aljoša Borković.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater