NIZ AKTIVNOSTI

U povodu Europskog tjedna mobilnosti Trg labinskih rudara zatvoren za automobile

| Autor: Branko Biočić
(Snimio Branko Biočić/Glas Istre)

(Snimio Branko Biočić/Glas Istre)


Nakon što su zbog najave lošeg vremena danas otkazane sve planirane aktivnosti, u povodu Europskog tjedna mobilnosti, za sutra, 22. rujna dan koji je poznat i kao "Dan bez automobila" za sav će se promet od 8 do 15 sati zatvoriti Trg labinskih rudara. Umjesto automobila na trgu će se promovirati vozni park električnih vozila Grada Labina i gradskih tvrtki, nabavljenih kroz proteklih nekoliko godina uz sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i te klasični i električni bicikli Bike Centra Rabac.

Među vozilima ističe se električni mini-shuttle, popularna "Karocela", koja će toga dana besplatno i promotivno prometovati ulicama u Podlabinu od 8.30 do 10 sati i to na relaciji Kature (stanica nakon jaslica) – Poligon Kature – Tržnica i natrag. Od samoga jutra na trgu će se odvijati razne aktivnosti kao što je besplatna kazališna predstava Teatra Naranča za stotinjak predškolaca labinskog vrtića i učenika osnovnih škola. Do lokacija odigravanja predstave odlazit će se pješice, u organiziranoj šetnji s odgojiteljicama i učiteljicama.

Učenici od drugog do četvrtog razreda imati će priliku sudjelovati u tematskim likovnim radionicama pod vodstvom profesorice likovnog odgoja Nicol Načinović. Kreativno izražavanje na temu mobilnosti povezat će sa šetnjom od svoje škole do mjesta održavanja radionice na otvorenom. Većina aktivnosti na trgu započinje u devet sati. Grad Labin sa podružnicom Sindikata umirovljenika Labin organizira i mjerenje tlaka i kontrolu šećera u krvi na Trgu labinskih rudara od 9 do 11 sati. Osim na Trgu labinskih rudara, predstava će se istoga dana održati i na Trgu Kature za predškolce i prvašiće područnih škola Kature i Vinež, te centralnog vrtića i vrtića Vinež.

U organizaciju "Dana bez automobila" uključeni su Grad Labin, gradske tvrtke 1. Maj, Vodovod Labin, Labin 2000, Bike Centar Rabac, osnovne škole i vrtići, Sindikat umirovljenika Labin, Turistička zajednica Grada Labina, udruga Labin Zdravi grad, Pozzo caffe bar, udruga Alfa Albona. U slučaju lošeg vremena aktivnosti se otkazuju ali će bez obzira na vremenske prilike Trg Labinskih rudara ostati zatvoren do 15 sati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of