prema kućnom redu

U ovim istarskim osnovnim školama zabranjena upotreba mobitela

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Prema istraživanju Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu većina učitelja u Hrvatskoj dominantno podržava zabranu korištenja mobitela u školama. Na Labinštini, odnosno u svim osnovnim školama korištenje mobitela je zabranjeno i to u nekim i već više godina, a sve prema kućnom redu, prenosi radiolabin.hr.

U najvećoj osnovnoj školi na Labinštini, Ivo Lola Ribar zabranjeno je svako korištenje mobitela u prostorima škole, Ako učenici imaju mobitel moraju ga isključiti i ostaviti u torbi. "Korištenje mobitela u dvorištu, hodnicima i učionicama zabranjeno je i učiteljima i ravnatelju. Mobitel mogu koristiti samo u zbornici", kaže ravnatelj Osnovne škole Ivo Lola Ribar Miro Alilović. 

U Osnovnoj školi Matije Vlačića, saznajemo od ravnateljice Sanje Gregorinić Trumić već duže vrijeme se prema kućnom redu mobitel ne smije koristiti. "No, sad ćemo tu zabranu još postrožiti i mobiteli moraju biti isključeni i držani u torbi. Ako učenik koriti mobitel on će mu se oduzeti i po njega će doći roditelj. Mobitel se može koristiti za potrebe nastave, ali to učitelj unaprijed najavi", veli Sanja Gregorinić Trumić. 

"Lani smo izmjenama Kućnog reda uveli zabranu korištenja mobitela kod učenika", kaže ravnateljica Osnovne škole Vladimira Nazora Potpićan Nada Peršić. "Korištenje mobitela je zabranjeno u prostoru škole, ako je mobitel potreban za nastavu to učitelj najavi, ali zapravo i nema prevelike potrebe jer smo dobro opremljeni računalima. Ako djeca trebaju nazvati roditelje onda zamole učitelja da im to dopusti.", zaključuje ravnateljica potpićanske škole Nada Peršić. 

Slično je i u Osnovnoj školi Vitomir Širola Pajo u Nedešćini. Korištenje mobitela je zabranjeno. "Uspijevamo to držati pod nadzorom. Mobiteli se moraju iskčjučiti dolaskom u školu i držati na dnu torbe. Iznimno uz dozvolu učitelja i njihov nadzor učenik može mobitel koristiti. Ako ga koristi bez dozvole onda mu se oduzima i idući dan po mobitel dolazi roditelj", pojašnjava ravnateljica Osnovne škole Vitomir Širola Pajo Klara Švraka. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom