Obrtnička komora

Nova auto-dizalica za strukovnu školu

| Autor: Duška Palibrk
(Snimila Duška Palibrk)

(Snimila Duška Palibrk)


Obrtnička komora Istarske županije donirala je Strukovnoj školi Eugena Kumičića iz Rovinja 1.326 eura za kupnju auto-dizalice. Ostatak potrebnog novca osigurala je Škola pa će od sada učenici koji budu pohađali program za zanimanje automehatroničar u obrazovnom sektoru strojarstva, brodogradnje i metalurgije moći raditi i učiti na novoj opremi, koja je postavljena u radionici strojarstva.

Nastavak je to dugoročne suradnje Obrtničke komore i rovinjske strukovne škole u cilju unaprjeđenja uvjeta obrazovanja. Komora pomaže i drugim školama na području Istarske županije u kojima se mladi školuju za obrtnička zanimanja.

Predstavljanju donirane opreme prisustvovali su Robert Momić i Eros Sorić, predsjednik i tajnik županijske Obrtničke komore, Emil Nimčević, ravnatelj SŠ Eugena Kumičića te Gordan Trojanović i Stanislav Briškoski, predsjednik i potpredsjednik Udruženja obrtnika Rovinja.

(Snimila Duška Palibrk)(Snimila Duška Palibrk)

- Svrha ovakve suradnje je postizanje bolje učinkovitosti škole, grada i gospodarskih subjekata, objedinjavanjem znanja, iskustava, kontakata i resursa. Osiguravanjem sredstava za kontinuirano opremanje i unaprjeđenje uvjeta rada u školama i provođenje učenja temeljenog na radu, poticanjem suradnje škola na svim razinama s gospodarskim subjektima s ciljem prilagodbe obrazovnih programa potrebama na tržištu rada, promocijom strukovnih zanimanja te organizacijom smotri i drugih skupova, pridonosimo poboljšanju kvalitete strukovnog obrazovanja, ističu iz Obrtničke komore Istarske županije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of