"more na dubrove"

Dan obiteljskog druženja uz radionice, glazbu i gastro ponudu u Parku skulptura Dubrova

| Autor: Branko Biočić
(Snimio Branko Biočić)

(Snimio Branko Biočić)


Turistička zajednica općine Sveta Nedjelja predstavila je novi projekt "More na Dubrove" koji je počeo danas edukativnom radionicom za djecu koju vodi akademska kiparica iz Nedešćine Mia Knežević. Uz nju, konferenciji za novinare prisustvovali su općinska načelnica Irene Franković koja je i predsjednica TZ-a i direktorica TZ Sveta Nedelja Bianca Dagostin, voditeljica projekta, koje su predstavile   projekt kojeg sa 22.915 eura financira EU fond za pomorstvo i ribarstvo posredstvom lokalne akcijske grupe Alba.

-Svrha projekta "More na Dubrove" je pridonijeti valorizaciji i očuvanju ribarske baštine općine Sveta Nedelja i područja FLAG-a Alba te provedbom mjera podignut svijest stanovništva, posebno djece, o tradicionalnom ribarskom identitetu Općine koja nema izlaz na more ali je vrlo blizu njega. Projekt će utjecati na ovo područje povećanjem razine informiranosti stanovnika općine, posebno djece, posjetitelja i okolice o ribarskoj baštini, rekla je načelnica Franković koja se zahvalila FLAG-u Alba na financijskoj potpori projektu.

Navedeni ciljevi projekta postići će se organizacijom edukativno-kreativnih radionica za djecu i uvođenjem manifestacije na temu ribarske tradicije te umrežavanjem lokalnih agroturizama, ribara i ugostitelja. Najavljena je tako nova manifestacija "More na Dubrove" koja je zamišljena kao obiteljski piknik u najvećem i najvažnijem parku Labinštine, Parku Skulptura Dubrova, i to u nedjelju 15. listopada, dan prije proslave Dana općine.

(Snimio Branko Biočić)(Snimio Branko Biočić)

-To je naš novi turistički proizvod kojeg organiziramo prvi puta a zamišljen je kao obiteljsko druženje u Parku skulptura. U blizini Parka nalazi se i Tvornica za preradu ribe. Posjetitelje 15. listopada očekuju kulturni i edukativni sadržaji za djecu, besplatna degustacija ribljih tanjura lokalnih ugostitelja i agroturizma te zabavno-glazbeni program u kojem će sudjelovati DJ, klovn i gitarist. Danas su započeli i edukativno-kreativne radionice u školi Vitomir Širola Pajo i u DV "Pjerina Verbanac" PO Vrećari, s kojima je ostvarena odlična suradnja na projektu, rekla je Dagostin. Planira se i tiskanje edukativne brošure za djecu na temu ribarske baštine, važnosti očuvanja mora i okoliša, važnosti održivog ribarstva i akvakulture za gospodarstvo te omogućava generacijski transfer znanja.

-Okupili smo predškolsku i školsku djecu i danas u radionici započeli s izradom raznih figurica i skulpturica vezanih uz more. Osim kreativnosti jedan od ciljeva je i jačanje ekološke svijesti kod djece, zaključila je Knežević.

(Snimio Branko Biočić)(Snimio Branko Biočić)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater