NAJBOLJI MLADI HRVATSKI POLJOPRIVREDNIK

Župan Miletić primio nagrađenog mladog poljoprivrednika Ivana Ipšu

| Autor: Glas Istre
Ivan Ipša i Boris Miletić (Foto Istarska županija)

Ivan Ipša i Boris Miletić (Foto Istarska županija)


Istarski župan Boris Miletić je danas upriličio prijem za Ivana Ipšu, jednog od najboljih hrvatskih mladih poljoprivrednika koji je nedavno osvojio drugo mjesto u izboru za najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika u 2023. godini.

Župan Miletić je od srca čestitao mladom poljoprivredniku, te je kazao kako put do vrha i do izvrsnosti nije lagan, ali se ostvaruje uz puno truda, rada i odricanja.

- Ostvariti ovakav uspjeh u poljoprivredi nije mala stvar i vjerujem kako se time šalje jasna poruka mladima da kada se radi dolazi i do uspjeha. Svi smo skupa ponosni na istarsko maslinarstvo i na veliki razvoj poljoprivrede koji se događa posljednjih 30tak godina, kazao je župan Miletić i poručio kako je razvoj poljoprivrede jedan od ključnih prioriteta Županije koja će nastaviti pomagati u svim razvojnim projektima i ostati čvrst oslonac istarskim poljoprivrednicima.

Mladi poljoprivrednik Ivan Ipša srdačno se zahvalio županu na prijemu i potpori koju Istarska županija pruža maslinarima i ostalim poljoprivrednicima.

- Županija nas prati dugi niz godina, a posljednje što želim istaknuti je da smo dobili kredit od Županije da možemo odraditi sve natječaje na koje smo se javljali što nam je značajno pomoglo u planiranju i poslovanju OPG-a, kazao je Ipša i poručio da je sinergija svih dionika iznimno bitna kako bi se ostvarili vrhunski rezultati.

Istarska županija je u 2023. godini nastavila s dodjelom zajmova putem županijskog Fonda za razvoj poljoprivrede i agroturizma Istre za što je osigurano 2.578.275 tisuća eura, kao i s dodjelom bespovratnih financijskih sredstva za sufinanciranje projekata/programa iz područja poljoprivrede, šumarstva, ribarstva i vodnog gospodarstva u iznosu od 348.000 tisuća eura.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter