VIŠE OD 200 TISUĆA EURA

Odlična vijest za raški Dom za starije: Zahvaljujući financijskoj pomoći Županije Dom za starije će dobiti dizalo

| Autor: Glas Istre
Boris Miletić i Sanja Dobrić Bedrina (Foto Grad Pula)

Boris Miletić i Sanja Dobrić Bedrina (Foto Grad Pula)


Istarski župan Boris Miletić potpisao je jučer Ugovor o sufinanciranju ugradnje dizala u Domu za starije u Raši s ravnateljicom Doma za starije Raša Sanjom Dobrić Bedrinom, a za čije je sufinanciranje iz županijskog proračuna osigurano 236.107 eura.

Župan Boris Miletić istaknuo je kako mu je iznimno drago što će osigurana sredstva biti uložena u društveno-koristan projekt namijenjen korisnicima Doma za starije.

- Siguran sam kako će se realizacijom ovog hvalevrijednog projekta ugradnje dizala u Domu za starije, a koji je Županija snažno podržala, poboljšati uvjeti za naše none i noniće koji su ovu našu prekrasnu Istru i pomogli izgraditi svojim predanim radom i koji zaslužuju najbolje moguće uvjete svog boravka u Domu, poručio je župan Miletić

Ravnateljica Doma za starije Raša Sanja Dobrić Bedrina zahvalila se županu na značajnim ulaganjima u podizanju kvalitete života korisnika Doma.

Iz županijskog proračuna sufinanciraju se i Dodatne mjere zdravstvene zaštite za korisnike županijskih i gradskih domova u cilju kontinuiranog praćenja i redovitih pregleda korisnika od strane liječnika, za što je u 2023. godini osigurano 45.327 eura.

Sredstva su namijenjena domovima za osobe s mentalnim oštećenjima, odnosno Domu za odrasle osobe Vila Maria, Domu za odrasle osobe Motovun i Domu za odrasle osobe Sv. Nedjelja te domovima za starije osobe: Domu za starije osobe "Attilio Gamboc" Umag, Domu za starije osobe Poreč, Domu za starije osobe Buzet, Domu za starije osobe "Domenico Pergolis" Rovinj, Domu za starije osobe Raša, Domu za starije osobe Novigrad i Domu za starije osobe Alfredo Štiglić Pula, a ugovori kojima su sredstva osigurana potpisani su u travnju ove godine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater