MINISTARSTVO UTVRDILO BROJNE NEPRAVILNOSTI

Gradu Umagu naloženo da raskine koncesiju za gospodarsko korištenje pomorskog dobra za zonu Alberi u Savudriji

| Autor: Glas Istre
Umag (Arhiva)

Umag (Arhiva)


Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture provelo je upravni nadzor nad radom Grada Umaga u postupku donošenja Odluke o davanju koncesije na pomorskom dobru u svrhu gospodarskog korištenja na područje Alberi, Savudrija (Umag), prilikom kojeg su utvrđene brojne nepravilnosti i nezakonitosti u postupku davanja predmetne koncesije te je predloženo donošenje Rješenja o poništenju Odluke o davanju koncesije na pomorskom dobru, kao i raskidanje Ugovora o koncesiji.

Upravnim nadzorom, koji je proveden temeljem zaprimljene predstavke, obuhvaćen je postupak donošenja Odluke o davanju koncesije na pomorskom dobru u svrhu gospodarskog korištenja – Alberi, Savudrija (Umag) od 19. srpnja 2021. godine i Ugovora o koncesiji, zaključenog temeljem donesene Odluke.

S obzirom da su uvidom u cjelokupnu dokumentaciju utvrđene brojne nepravilnosti i nezakonitosti u postupku davanja predmetne koncesije, predložene su slijedeće mjere. Nadležnom tijelu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture predloženo je donijeti Rješenje o poništenju Odluke o davanju koncesije na pomorskom dobru u svrhu gospodarskog korištenja – Alberi, Savudrija (Umag) i Rješenje o poništenju Obavijesti o namjeri davanja koncesije na pomorskom dobru od 25. ožujka 2021.

Gradonačelniku Grada Umaga naloženo je da, u roku od 30 dana od dana zaprimanja rješenja, raskine Ugovor o koncesiji za gospodarsko korištenje pomorskog dobra – Alberi, Savudrija (Umag) te o istome obavijesti Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom