"Easy as one, two, tree"

Donacijska kampanja za sadnju drveća kojom Valamar zajedno sa svojim gostima doprinosi očuvanju šuma u Hrvatskoj

| Autor: Deborah Zaccai
(Foto Valamar Riviera)

(Foto Valamar Riviera)


Valamar nastavlja s donacijskom kampanjom za sadnju stabala "Easy as one, two, tree" kojom poziva goste da smanje svoj ugljični otisak i doprinesu očuvanju šuma u Hrvatskoj.

U 2022. godini Valamar je uz pomoć svojih gostiju zasadio preko 3,000 stabala diljem Hrvatske, a ovogodišnji cilj je posaditi dodatnih 8,000 stabala.

Kampanja "Easy as one, two, tree" pokrenuta je prošle godine u suradnji s CO2MPENSATING BY PLANTING, inicijativom Saveza izviđača Hrvatske, Hrvatskih šuma i agencije HEARTH koja ima cilj omogućiti tvrtkama, gradovima i općinama da neutraliziraju svoj ugljični otisak sadnjom stabala.

(Foto Valamar Riviera)(Foto Valamar Riviera)

Prilikom check in/outa svaki Valamarov gost ima mogućnost donirati za sadnju stabala, a za svako donirano stablo Valamar će posaditi još jedno. Akciji se mogu priključiti svi gosti Valamarovih hotela, ljetovališta i kamping ljetovališta u top destinacijama duž obale Jadrana od 15. srpnja do 15. listopada 2023. godine.

- Drugu godinu za redom provodimo ovu kampanju zajedno s našim gostima, koji su oduševljeni inicijativom i rezultatima. Neutralizacija ugljičnog otiska jedan je od glavnih ciljeva Valamarove strategije održivosti, a ova akcija sadnje stabala je korak u dobrom smjeru. Već smo smanjili emisiju stakleničkih plinova u 1. i 2. opsegu za 67% od 2015. godine te nastavljamo dalje s ulaganjima u obnovljive izvore energije i energetsku učinkovitost, izjavila je Tea Pestotnik Prebeg, direktorica sektora kvalitete i održivosti Valamara.

Valamar u svojim destinacijama i na svojih 530 ha brine o 80,000 stabala, godišnje sadi preko 1,000 stabala te provodi niz programa očuvanja Jadranskog mora.

(Foto Valamar Riviera)(Foto Valamar Riviera)

Kao vodeća turistička kompanija u Hrvatskoj, Valamar aktivno poduzima inicijative u području održivog poslovanja usmjerene stvaranju novih vrijednosti za goste, zaposlenike, lokalne zajednice i društvo, vodeći računa o učincima na okoliš.

Do 2025. godine Valamar planira doseći ugljičnu neutralnost u prvom i drugom opsegu te nastavlja s ulaganjima u destinacije i društveni učinak vrijednim čak 50 milijuna eura.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of