PRIJEM za gradsko vijeće mladih i predstavnike grada

Predsjednik Zoran Milanović odgovarao na pitanja labinskih učenika

| Autor: Glas Istre
(Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Filip Glas)

(Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Filip Glas)


Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je danas predstavnike Grada Labina i Gradskog vijeća mladih Grada Labina. Gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić predstavio je predsjedniku Milanoviću Gradsko vijeće mladih Grada Labina kojeg čine predstavnici sve tri labinske škole, dvije osnovne - "Ivo Lola Ribar" i "Matije Vlačića" - te srednje škole "Mate Blažine". Vijeće mladih čini 21 učenik vijećnik izabran u svakom razrednom odjeljenju navedenih škola, pojasnio je.

Nadalje, voditeljica Gradskog vijeća mladih u Osnovnoj školi "Matije Vlačića" Silvija Česnik, koja je i kao učenica bila u Vijeću, kazala je kako se učenici sudjelovanjem u radu Gradskog vijeća mladih uče toleranciji, boljoj komunikaciji, izražavanju vlastitih stavova, slobodi govora, govorništvu i javnom nastupu, timskom radu, boljem povezivanju škola u Labinu. Cilj Gradskog vijeća mladih je kroz ideje kritički promišljati te utjecati na promjene unutar lokalne zajednice, slobodno izraziti svoje potrebe i želje te djelovati na školsko ozračje, kao i motivirati i aktivirati samostalno djelovanje djece i mladih u javnom iznošenju svojih potreba, interesa i zahtjeva prema lokalnoj zajednici i na taj način otvoriti i razviti aktivnu komunikaciju između tijela gradske vlasti i mladih, rečeno je prilikom susreta.

(Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Filip Glas)(Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Filip Glas)

Kroz dvadeset godina rada Gradskog vijeća mladih održano je četrdesetak sjednica na razne teme, kazali su predstavnici Gradskog vijeća mladih te naveli da se njihov rad provodi u okviru projekta Labin Zdravi grad kojeg koordinira Grad Labin, a surađuju i s udrugama na lokalnoj razini i šire. Sukladno Poslovniku, predsjednik Gradskog vijeća mladih je gradonačelnik Valter Glavičić, zamjenica predsjednika Gradskog vijeća mladih je iz redova učenika, a sjednicama prisustvuju i pročelnici raznih odjela pri Gradu Labinu. Nakon predstavljanja Gradskog vijeća mladih, predsjednik Milanović odgovarao je na pitanja učenika.

Osim gradonačelnika Grada Labina, na sastanku u Uredu predsjednika bili su predstavnici Grada Labina; savjetnica za odgoj, obrazovanje i demografiju Vesna Blažina, pročelnik za društvene djelatnosti Borjan Batagelj i administrativna referentica za društvene djelatnosti Marina Brezac, načelnik Općine Barban Dalibor Paus te voditelji Gradskog vijeća mladih i učenici, članovi Vijeća.

Uz predsjednika Milanovića bila je savjetnica Predsjednika za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater