Proglašeni najbolji sportaši Grada Pazina za 2022. godinu

Laureati odbojkašica Josipa Rigo i boćar Martin Štihović

Primat među nagrađenim ekipama zadržao je, pak, AK Istra Racing Team Pazin. Nagrade i priznanja su uručili gradonačelnica Suzana Jašić i predsjednik ZSU Zoran Bravar te lanjski laureati Stefani Mogorović i Alex Šćulac

| Autor: Glas Istre
Svi nagrađeni za prošlu godinu

Svi nagrađeni za prošlu godinu


U organizaciji Zajednice sportskih udruga, uz pokroviteljstvo Grada Pazina, u ispunjenom polivalentnom prostoru dvorane Sportskog centra "Egidije Marion" održana je svečanost proglašenja najboljih sportaša Grada Pazina za 2022. godinu na kojoj su dodijeljena priznanja klubovima i pojedincima za ostvarena sportska dostignuća i rezultate u prošloj godini. Svečanost su uveličali svojim nastupima iznimno talentirani učenici Glazbenog odjela Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin.

Talent i trud

Uz prigodne uvodne govore, nagrade i priznanja su na centralnom dijelu svečanosti najboljima uručili gradonačelnica Suzana Jašić i predsjednik ZSU Zoran Bravar te lanjski laureati Stefani Mogorović i Alex Šćulac. Na temelju lanjskih ostvarenih rezultata, odbojkašica Josipa Rigo, boćar Martin Štihović i AK Istra Racing Team Pazin ponijeli su titule najboljih za prošlu godinu u tri prestižne kategorije sportašica, sportaš i ekipa.

Josipa Rigo, članica ŽOK Pazin, je laskavu titulu najbolje sportašice ponijela zahvaljujući talentu i velikom trudu koji ulaže u svoja sportska ostvarenja. Nastupila je u svim dobnim skupinama kluba, a sada je članica seniorske ekipe. Prošlih godina igrala je za selekcije Istarske županije mlađih kategorija, a prošle je godine, članica školske ekipe, osvojila drugo mjesto na državnom prvenstvu srednjih škola, gdje je bila jedna od stožernih igračica.

Svi nagrađeni za prošlu godinuMartin Štihović i Josipa Rigo

Njezin nagrađeni kolega Martin Štihović član je Boćarskog kluba Pazin gdje nastupa za juniorsku i seniorsku ekipu te na dvojnoj registraciji i za Boćarski klub Lindar u kojemu je i započeo prve boćarske korake. U 2022. godini postigao je zapažene rezultate u Pazinu za juniore, od kojih se ističu prva mjesta na prvenstvu Istre u brzinskom izbijanju, krugu, štafetnom izbijanju, paru i pojedinačno te treća mjesta na PH za juniore u krugu, brzinskom i štafetnom izbijanju. Svakako, najveći Martinov uspjeh u 2022. godini je to što je svojim dobrim igrama omogućio seniorskoj ekipi sudjelovanje na završnom turniru boćarske Superlige, na kojemu je klub na koncu osvojio treće mjesto.

Primat među nagrađenim ekipama zadržao je, pak, AK Istra Racing Team Pazin, čiji su članovi u natjecateljskoj sezoni 2022. u kronometar vožnjama ostvarili dva prva mjesta na prvenstvu AKLZ te jedno drugo mjesto na državnom prvenstvu. U ostalim disciplinama osvojili su deveta mjesto u kartingu i kružnim utrkama, 15. mjesto u rallyju te 14. mjesto u Formula drive Kupu.

Najperspektivniji

Na svečanosti su nagrađeni i najperspektivniji mladi sportaši do 18 godina: Tonka Pilat (odbojka), Aleks Varvaruk (biciklizam), Ivana Hrvatin (automobilizam), Leon Travalja i Nina Bertoša (košarka), Darko Dušić (nogomet), Ema Kaligari i Ivano Brdar (kickboxing), Vito Vedran Rogović i Aurora Matošević (sportsko penjanje), Erik Babić (boćanje), Adriano Dragić (sportski ribolov). Dodijeljene su i dvije posebne nagrade. AK Istra Racing Team Pazin dobio je posebnu nagradu za 30 godina postojanja, koju je u ime kluba preuzeo predsjednik Dušan Milotić, dok je NK Pazinka nagrađena za velikih 75 godina postojanja, a nagradu je preuzeo legendarni nogometaš pazinskog kluba Marinko Foško, inače sadašnji član uprave kluba.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of