Konobar Amar Požderović (Branko BIOČIĆ)
Prije četiri godine, točnije 1. veljače 2020. u središtu Labina otvorena je Pizzeria Pineta. Vlasnici su složna braća Salmir i Emin Mrkaljević iz Labina koji su godinu dana ranije odlučili napustiti svoje dotadašnje poslove i krenuti u zajednički biznis.
Obojica bivši sportaši, rukometaši i nogometaši, odlučili su se na zajednički odlazak u poduzetništvo nakon što je Emin deset godina već radio u ugostiteljstvu u rabačkim hotelima i Pizzeriji Napoli, a Salmir je nakon završetka Fakulteta za hotelijerstvo i menadžment u Opatiji radio u hotelu Sanfior u Rapcu na recepciji, a potom bio i zamjenik direktora.
- Vidjeli smo da u Labinu postoji kapacitet za još jednu pizzeriju, a željeli smo imati i nešto svoje te ponuditi nešto novo, drugačije i modernije. Osim tridesetak vrsta pizza uveli smo tortilje, bezglutensku pizzu koju nema nitko i neka nova jela koja nije nitko nudio u ovakvim objektima. Podijelili smo poslove, ja sam bio zadužen za kuhinju i nabavu, a brat koji ima fakultet za organizaciju, vani za ljude i financije. Odmah smo vidjeli da bi to moglo funkcionirati, krenulo je lijepo mjesec dana, ali nažalost, stigla je pandemija korone i morali smo se tome prilagoditi, uglavnom dostavom hrane. Bilo je teško, pakleno, nismo znali što nas čeka, ali izvukli smo se. Radili smo u dvije smjene, ja i brat dolazili bi u 8 ujutro i odlazili u 22 sata. Sada je dobro, radimo uspješno i neka samo tako ostane, govori Emin.