Uskoro isporuka

Grad Labin nabavlja električno vozilo, odnosno shuttle. Pogledajte kako će izgledati

| Autor: Branko BIOČIĆ
Labin

Labin


Grad Labin nabavlja električno vozilo, odnosno shuttle koji će uskoro prometovati starogradskom jezgrom, na potezu od Titovog trga do Gradskog groblja. Time se žele rasteretiti gužve na samom gradskom trgu te poticati održivi razvoj grada.

Gradu Labinu je za ovo vozilo Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrio najveći mogući iznos od 20.000 kuna. Odabrano je vozilo najpovoljnijeg ponuditelja, a to je buzetska AM GRUPA, čija je vrijednost nabave 16.750 eura plus PDV.

- Uskoro potpisujemo ugovor te očekujemo skoru isporuku vozila u svibnju.

Tijekom lipnja, gradska tvrtka Labin 2000 započet će prometovanje na navedenoj lokaciji da bi dodatno rasteretili stari grad od prometa.

Električni shuttleElektrični shuttle

Nabava ovakvog tipa električnog shuttlea izvrsna je upravo za potrebe kakve mi imamo svakodnevno u starom gradu, pogotovo u ljetnim mjesecima, istaknuo je labinski gradonačelnik Valter Glavičić.

Nabava još jednog sličnog vozila, kao i izgradnja nove punionice, planirana je i putem drugog projekta, a radi se o projektu Measure TOUR kojeg je Grad Labin prijavio na novi program prekogranične suradnje Interreg Italija – Hrvatska.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter