potpisan ugovor

Općini Medulin velika sredstva za nadogradnju vrtića. Osigurat će se smještaj za još četiri skupine djece

| Autor: Glas Istre
Medulin

Medulin


Načelnik Medulina Ivan Kirac potpisao je danas ugovor o dodjeli bespovratnih EU sredstava za nadogradnju i opremanje Dječjeg vrtića Medulin. Riječ je o 649.810 eura, kojima će se osigurati smještaj za još četiri skupine djece, tri vrtićke i jedne jasličke.

Projekt su predstavili Kirac, ravnateljica vrtića Mirjana Duras Komparić i v.d. pročelnice Upravnog odjela za opće poslove i društvene djelatnosti Suzana Racan Stern.

Istaknuto je da je Medulin jedna od rijetkih općina koje bilježe porast stanovništva te tako i najmlađih mještana. Potreba za boravkom u vrtiću se povećava svake godine, a pedagoška godina 2020./2021. zabilježila je porast od čak 18,96 posto u odnosu na godinu prije. Tako se došlo i do ideje za osiguravanje dodatnih odgojnih skupina, što je sada pred realizacijom.

"Ovo je velik dan za našu općinu i naše mještane. Ovim projektom nadogradit ćemo cijeli novi kat iznad postojećeg vrtića u Medulinu i time osigurati smještaj za četiri nove skupine, dok ćemo uređenje i opremanje prostora za ostale dvije skupine financirati iz proračuna Općine Medulin. Svjesni smo da broj djece na području naše općine iz godine u godinu raste i želimo biti spremni i na vrijeme osigurati smještaj za sve njih. Porast broja djece nas veseli, to nam je na ponos, te ovakve projekte radimo s najvećom dozom veselja. Naši su vrtići novi, moderno opremljeni i doista želimo osigurati najbolje, a nastavit ćemo ulagati i u ostale područne vrtiće, kako bi svaki imao jednake uvjete", rekao je Kirac.

ggPotpisivanje ugovora

Zahvalio je pročelnici Racan Stern i njenom EU timu na uspješnoj prijavi projekta, ravnateljici Duras Komparić na pomoći te svim odgojiteljicama i djelatnicima Dječjeg vrtića Medulin.

Racan Stern je podsjetila da je Općina vrtić u Medulinu izgradila 2010. godine te da su tada vjerovali kako će njegovi kapaciteti biti dostani za mnogo više godina, ali ponosna je što je popunjen puno prije. Tada je u izgradnju i opremanje uloženo 2,5 milijuna eura, a smještaj je osiguran za 120 djece.

"Općina Medulin se redovito prijavljivala na Europske fondove te je tako prije nepune tri godine otvoren novi vrtić u Pomeru, čija je vrijednost 1.130.000 eura, od čega su bespovratna sredstva iznosila 743.000.", istaknula je Racan Stern, spomenuvši i primjere radova na vrtićima u Vinkuranu i Premanturi.

Koliko je važan ovaj projekt za mještane i roditelje istaknula je i ravnateljica Duras Komparić.

"Ovako velika investicija nama u vrtiću znači mnogo iz razloga što ćemo moći zadovoljiti svaku obitelj, i svako dijete s područja općine Medulin primiti u naš vrtić. Ovim projektom Medulin gleda korak unaprijed. Već sada procjenjujemo da bismo mogli napuniti jednu-dvije skupine, dok će do završetka projekta zasigurno sve skupine već biti popunjene", rekla je Duras Komparić.

Projekt nadgradnje trajat će 36 mjeseci.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini