vremenska prognoza za istru

Stiže brza hladna fronta, u utorak ujutro mraz

| Autor: Petar Radovan/Istramet
Ilustracija (Snimio Joško Ponoš / Cropix)

Ilustracija (Snimio Joško Ponoš / Cropix)


Na samom kraju ožujka očekuje nas novo brzo, ali i izraženo pogoršanje vremena. Ipak, zahlađenje će biti kratkotrajnije u odnosu na predviđanja otprije nekoliko dana, piše Istramet.

Krajem nedjelje stiže nam brza hladna fronta koja Istri ne donosi značajnije oborine, međutim prolazno će zapuhati jak jugozapadnjak koji će u noći na ponedjeljak okrenuti na buru. Tijekom ponedjeljka, a naročito utorka doći će do pritjecanja osjetno hladnijeg zraka sa sjevera Europe.

Hladna fronta donosi najviše oborina u Gorskom kotaru i zaleđu Rijeke

To ćemo najbolje moći uočiti po jačanju sjeverozapadnog i sjevernog vjetra koji će ponegdje biti jak. Usprkos tome, u utorak ujutro prijeti nam mraz, ali postoji mogućnost kako će vjetar ublažiti prvobitne prognoze.

Niske temperature zraka u odnosu na utorak
Udari vjetra u utorak

Postupno zatopljenje očekuje nas od srijede, iako će još jutro biti hladno. Sjeverni vjetar i buru zamijenit će jugozapadnjak, a hladni zrak naglo će odmaknuti dalje na sjeveroistok.

Iako ćemo u travanj vjerojatno ući s toplim vremenom, prva dekada mogla bi donijeti nova meteorološka “uzbuđenja” i turbulencije, ali o tome više u idućim danima. 

Očekivane temperature zraka posljednjeg dana ožujka

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum