nosile su se rasparene čarape

U Poreču dan osoba s Down sindromom obilježili rasparenim čarapama, poklonima i prigodnim programom

| Autor: Glas Istre
Foto: Grad Poreč

Foto: Grad Poreč


Osnovna škola Poreč i Posebni odjel koji djeluje u školi organizirali su danas, na prvi dan proljeća, obilježavanje Svjetskog dana sindroma Down. Ovom je prigodom u holu škole organizirano prigodno obilježavanje uz glazbeni program.

Foto: Grad PorečFoto: Grad Poreč

Korisnici Posebnog odjela su pjevali, plesali i družili se, a u tome su im se pridružili i učenici ostalih, redovnih programa škole, asistenti, roditelji, učitelji i djelatnici škole. Hol je za tu priliku bio ukrašen porukama, a obilježavanju se pridružilo i troje bivših učenika Posebnog odjela Tihana, Marko i Milan, koji su dobili zahvalnice. Svi su pritom nosili rasparene čarape, međunarodni simbol Dana sindroma Down.

Foto: Grad PorečFoto: Grad Poreč

Nošenjem šarenih čarapa pokazuje se podrška borbi osoba s Down sindromom i podrška kako bi se što bolje integrirali u naše društvo.

Foto: Grad PorečFoto: Grad Poreč

Nošenjem šarenih rasparenih čarapa pridružili su se i porečki gradonačelnik Loris Peršurić sa suradnicama, pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Vesnom Kordić i voditeljicama Odsjeka u tom odjelu Tihanom Mikulčić i Nadijom Štifanić Dobrilović, te koordinatoricom Zdravog grada i predsjednicom Društva invalida Poreč Natašom Basanić Čuš.

Foto: Grad PorečFoto: Grad Poreč

Gradonačelnik i suradnice ovom su prilikom polaznike Posebnog odjela počastili tortom i poklonom, glazbenom torbom s prilagođenim didaktičkim materijalima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini