sa subote na nedjelju

U Istri tijekom šestosatne akcije policije zatečeno najviše alkoholiziranih vozača

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Foto: PU Istarska)

Ilustracija (Foto: PU Istarska)


Sukladno najavi, policija je u noći sa subote na nedjelju, u vremenu od 23-05 sati, provela prometnu preventivno-represivnu akciju „Kontrola alkoholiziranosti vozača“ na području PU istarske.

Tijekom provođenja akcije utvrđeno je ukupno 38 prekršaja od kojih čak 22 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola utvrđena je na području Puli iznosila je 1.40 promila.

Svrha akcije nije bila isključivo kažnjavanje vožnje pod utjecajem alkohola i/ili droga, već i privlačenje pozornosti javnosti na tu temu.

Kombinacija konzumiranja alkohola i/ili droga, a potom upravljanje vozilom jedan je od glavnih čimbenika koji utječe na sigurnost u prometu te mogu izazvati teške i trajne negativne posljedice, a udio osoba koje stradavaju u prometnim nesrećama koje se događaju dok vozači upravljaju pod utjecajem alkohola je i dalje prevelik.

Već i male količine alkohola negativno utječu na sposobnost vozača, otežavaju mu zapažanje i usporavaju reakcije. Vozač postaje neoprezan i sklon kršenju prometnih propisa, umanjuje opasnost i precjenjuje svoje vozačke sposobnosti.

Vozači često misle da su sposobni za vožnju, bez obzira na to što su konzumirali alkohol, no bitno je podsjetiti da za vožnju pod utjecajem alkohola jednostavno nema opravdanja.
 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum