SVAŠTA…

U ovom istarskom gradu odvodnju su plaćali duplo više nego što su trebali. Evo kako će se to riješiti

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Na aktualnom satu pazinskog Gradsko vijeća održanog u utorak navečer, Endi Rimanić (HDZ) otvorio je temu dvostrukog naplaćivanja troškova usluge odvodnje za kućansta koja su se u posljednjih nekoliko godina izdvojila iz zajedničkog vodomjera u individualni. Stavka troškova odvodnje kod takvih se kućanstava naplaćivala (naplaćuje?) i putem računa Istarskog vodovoda Buzet i putem računa Usluge odvodnje Pazin.

- Postoji li podatak koliko takvih korisnika ima koji plaćaju dvostruku uslugu i planira li se povrat neopravdano naplaćenih sredstava svim tim korisnicima, upitao je Rimanić.

Primjer račun Usluge odvodnje - naplaćuje pročišćavanje i sakupljanje otpadnih vodaPrimjer račun Usluge odvodnje - naplaćuje pročišćavanje i sakupljanje otpadnih voda

- Istog trenutka kada sam doznala da neko plaća dvostruku cijenu odvodnje sazvala sastanak Usluge, Usluge Odvodnje i Vodovoda kako bih doznala zašto se to događa. Razlog leži u tome što korisnici nisu slijedili protokol odvajanja vodomjera, započela je odgovor pazinska gradonačelnica Suzana Jašić kazavši da je dogovorena bolja komunikacija između komunalnih tvrtki.

Račun Istarskog vodovoda Buzet - isto naplaćuje pročišćavanje i sakupljanje otpadnih vodaRačun Istarskog vodovoda Buzet - isto naplaćuje pročišćavanje i sakupljanje otpadnih voda

- Usluga odvodnja je izradila vrlo jasne upute na koji način odvojiti vodomjer i objavila ih na svojim web stranicama, nastavila je. - Tko god se javi i dokaže da je platio dvostruko apsolutno će mu se vratiti preplaćena sredstva, najavila je Jašić.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum