Poziv proizvođačima

Supetarci čekaju uzorke kobasica

| Autor: Anđelo Dagostin
Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Iz supetarske općinske uprave pozivaju sve zainteresirane proizvođače suhomesnatih proizvoda da dostave uzorke kobasica i salama za senzorno ocjenjivanje koje će se održati u sklopu projekta "S klobasicom u EU". Senzorno ocjenjivanje najboljih hrvatskih kobasica i salama održat će se u sklopu projekta "Dani hrvatskih kobasica i salama". Uzorci kobasica za ocjenjivanje moraju biti dostavljeni najkasnije do 2. ožujka u Općinu Sv. Petar u Šumi. Pismene prijave treba dostaviti na e-mail zbog bolje pripreme senzornog ocjenjivanja koje će se održati 3. i 4. ožujka u Hrvatskoj kući kobasica u Sv. Petru u Šumi. Nagrade za najbolje kobasice i salame biti će podijeljene dan prije početka sajma, 17. ožujka.

Odličja će se dijeliti u deset kategorija: Istarska kobasica; Slavonska kobasica; Kulenova seka; Istarska kosnica; Salame i salamini; Kobasice i salame od divljači; Kobasice i salame s tartufima; Kobasice i salame S klobasicom u EU (tipovi kobasica iz EU); Specifične kobasice (kobasice od svinjetine, magarca, ovce, konja, s raznim dodacima: voće, sir, med, orasi, začinsko bilje, lješnjaci…); te Istarska klobasica po starinski( istarske kobasice proizvedene u domaćinstvima).

Organizator ocjenjivanja je međunarodni sajam S klobasicom u EU, Europski savez salamera i kobasara - Samobor i udruga S klobasicom u EU. Svi osvajači nagrada bit će nagrađeni prigodnim diplomama i medaljama, a šampioni posebnim statuama i vrijednim nagradama sponzora.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter