ZVUČI NESTVARNO, ALI JE ISTINITO

Marko Šarić, vodnjanski uhljeb i intimus gradonačelnika Edija Pastrovicchija - član je HDZ-a! I to 18 godina

| Autor: Marcello ROSANDA
Edi Pastrovicchio i Marko Šarić (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

Edi Pastrovicchio i Marko Šarić (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


Najbliži suradnik vodnjanskog gradonačelnika Edija Pastrovicchija, njegov intimus i savjetnik Marko Šarić, o kojem smo više puta pisali u kontekstu uhljebljivanja u gradskoj upravi i gradskom poduzeću po političkoj liniji, član je HDZ-a! Koliko god to zvučalo nestvarno, nemoguće i neozbiljno, ipak je istina.

Informaciju smo dobili iz pouzdanih izvora, a kasnije ju je potvrdio i sam Šarić, iako smo ga o tome već pitali prije više od godinu dana. I to dvaput. Tada nam nije odgovorio. Sada je ipak priznao.

"U HDZ sam se učlanio 2004. godine te od 2007. godine, kada sam otišao na fakultet, prestaju moje dužnosti u stranci. Od tada više nisam aktivan član stranke niti sam se bavio politikom niti sudjelovao u političkim aktivnostima HDZ-a", kazao nam je Šarić na pitanje je li član te stranke, pokušavajući izbjeći konkretan odgovor. Međutim, na naše izričito pitanje je li se u međuvremenu ispisao iz HDZ-a, odgovorio je da - nije.

Šarića smo pitali i koje je stranačke dužnosti obnašao i je li možda bio na HDZ-ovim listama za neke izbore.

"U razdoblju od 2005. do 2007. godine, kao student u dobi od 21 godinu, bio sam na devetom mjestu na listi HDZ-a za izbore za Gradsko vijeće Vodnjana te sam nakon tih izbora odustao od bavljenja politikom i otišao sam na fakultet", kazao je Šarić.

Kako stvari stoje, 15-ak godina kasnije ljubav prema politici se vratila te je sada Šarić vrlo važna karika u kreiranju vodnjanskih javnih politika i određivanju kursa kojim će ploviti nova vlast na čelu s gradonačelnikom Edijem Pastrovicchijom.

Dakle, ne želeći pretjerivati u kvalificiranju situacije i reći da HDZ vlada Vodnjanom, što ne bi bilo istinito, ali niti umanjiti njenu težinu u smislu vjerodostojnosti nove gradske uprave u Vodnjanu, možemo slobodno reći da se HDZ u zadnje vrijeme sasvim dobro snalazi u Istri. Osim što po novome čini dio neformalne koalicije u Puli, sada je bjelodano da je član te partije i Marko Šarić, gradonačelnikov čovjek od povjerenja, savjetnik, ali i donedavno vježbenik u gradskoj upravi, gdje je dobio posao kao politolog bez radnog iskustva nakon što je sam sebi skrojio to radno mjesto.

Zvuči poprilično nestvarno, zato krenimo ispočetka. O Šariću smo pisali prije nešto više od godinu dana, a i nedavno, prije petnaestak dana. Naime, krajem 2021. godine pisali smo o aferi "savjetnik", kada smo otkrili da je Šarić sam sebi skrojio radno mjesto u Gradu Vodnjanu nakon što je prethodno napravio novu sistematizaciju radnih mjesta. Zaposlio se kao politolog bez radnog iskustva.

Kako bilo, vježbenički staž mu je nedavno istekao, a u međuvremenu je trebao položiti državni ispit. Na pitanje je li ga položio, odgovorio je potvrdno. Posljednje što smo pisali o Šariću jest da prelazi, ni manje ni više, na poziciju direktora. Dakle, nakon vježbeničkog staža u gradskoj upravi, u samo godinu dana je skupio dovoljno iskustva i kompetencija da postane direktor gradske firme Castelier, što je jedna od najodgovornijih javnih funkcija u Vodnjanu.

Ni to nije sve. Koliko nam je poznato, Šarić djeluje na još nekoliko važnih pozicija, poput članstva u radnim tijelima Gradskog vijeća - odborima za statut, poslovnik i normativnu djelatnost te za plan, financije i upravljanje imovinom. Također, imenovan je i u Upravno vijeće Dječjih vrtića Petar Pan, koji su u ingerenciji Grada.

Štoviše, a to je možda i najbitnije u cijeloj priči, poznavatelji prilika u gradskoj upravi dobro znaju da Šarić svakodnevno ulazi u ured gradonačelnika te da je Pastrovicchiju njegovo mišljenje itekako bitno, ponekad i presudno. Usput da spomenemo, takav je slučaj i s još jednim vježbenikom koji se također uhljebio u gradsku upravu, u jednom drugom većem gradu nedaleko od Vodnjana.

Gradonačelnik Vodnjana Edi Pastrovicchio nije bio dostupan za komentar ovog slučaja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter