SLUČAJ TRGET: ODGOVOR NAČELNICE RAŠE 

Glorija Paliska: "Općina ne može proizvoljno mijenjati iznose kazni"

| Autor: Branko BIOČIĆ
Glorija Paliska

Glorija Paliska


O problemu naplate parkinga u Trgetu, koji postaje sve zanimljiviji, tražili smo očitovanje i od načelnice Općine Raša Glorije Paliska, koju građani i oporbeni političari prozivaju kao glavnog krivca.

Paliska kaže da je neozbiljno i neodgovorno javno prozivati Općinu, pogotovo od strane nekoga tko obnaša funkciju općinskog vijećnika, i to zato što ona, kako ističe, postupa sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama i Prekršajnom zakonu.

"Kazne za nepropisno parkiranje izdane su na način kako je to odredio zakon i nisu proizvod ničije mašte. Ukoliko netko nije platio kaznu po dobivenoj obavijesti o počinjenom prekršaju od, primjerice, 500 kuna, odnosno od 250 kuna ukoliko to učini u kraćem roku, niti je dostavio podatke o osobi koja je upravljala vozilom, zakonska je obaveza da mu se u vođenju prekršajnog postupka izda nalog na iznos kako je propisano zakonskom regulativom. Općina nije ovlaštena proizvoljno mijenjati iznose propisanih kazni za počinjene prekršaje", odgovorila je načelnica Paliska.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter