velika pomoć građanima

Umag sufinancira jedan od vrlo važnih i skupih zdravstvenih postupaka za svoje mještane

| Autor: Glas Istre
umag panorama

umag panorama


Umag, grad djece i jednakih mogućnosti, od ove je godine među gradovima koji, osim klasičnih potpora za novorođeno dijete, osigurava i potpore mladim obiteljima za medicinski potpomognutu oplodnju, u smjeru stvaranja još bolje demografske slike, kao i pružanja podrške obiteljima koji do prinova ne mogu doći prirodnim putem.

"Želja je mladim parovima, koji na svom putu do ostvarenja roditeljstva prolaze kroz postupke potpomognute oplodnje, reći da smo tu i da želimo pomoći. Djeca su naš najveći dar te smatramo da je vrijeme da Grad napravi iskorak i osigura financijsku potporu onima koji se hrabro i ustrajno nose s najvećim izazovom" naglasio je umaški gradonačelnik Vili Bassanese te dodao kako je zaista ponosan što će Grad Umag dati svoj doprinos kako bi što više sugrađana dobilo priliku postati roditeljima.

Potporu za troškove nastale u vezi s provedbom postupka medicinski potpomognute oplodnje ostvaruju žene ili parovi s prebivalištem ili, u slučaju da se radi o strancima ili osobama bez državljanstva, odobrenim boravkom na području grada Umaga koji provode postupak medicinski potpomognute oplodnje, a kojima troškovi tog postupka nisu pokriveni od strane HZZO-a.

Potpora za troškove nastale u vezi s provedbom postupka potpomognute oplodnje prvenstveno se odnosi na troškove liječničkih pregleda, medicinskih postupaka i nabave lijekova te troškove puta i smještaja kao i druge troškove povezane s postupkom umjetne oplodnje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater