Za ljubitelje pješačenja i biciklizma

VIDEO / Maslinici, šume i lokve, kažuni i suhozidi, tajanstvene crkvice i drevne ruševine, arheološka nalazišta...sve to ima Vodnjanština

| Autor: Glas Istre
Lokva Salvela

Lokva Salvela


Područje Vodnjana sa površinom od 105,6 km2, nudi atraktivan i raznolik prirodni okoliš, bogatu kulturno-povijesnu baština i povoljnu klimu.

Turistička zajednica Grada Vodnjana-Dignano na području Vodnjanštine kroz godine je uredila i označila pet biciklističkih staza i jednu pješačku stazu. Ljubitelji pješačenja i biciklizma pronaći će na Vodnjanštini ono što im odgovara. Bit će dovoljne udobne cipele i dobra volja: ostalo, sportska dvorana pod vedrim nebom vam je već dostupna.

Biciklističke i pješačke staze idealan su način za otkrivanje njezinih prirodnih i kulturnih ljepota. Maslinici, šume i lokve, kažuni i suhozidi, tajanstvene crkvice i drevne ruševine, arheološka nalazišta – sve njezine ljepote skrivene na prostranom teritoriju Vodnjanštine mogu se posjetiti.

Radi dodatne promocije ovog segmenta turizma, promocije outdoor-a, Turistička zajednica grada Vodnjana u suradnji s MedVid produkcijom realizirala je dva nova promo spota.

Prvi je namijenjen promociji cikloturizma Vodnjanštine a drugi trekkingu i pješačenju. Kroz ove promotivne spotove prikazane su ljepote Vodnjanštine, od Vodnjana do Svete Foške, kažuna, zalazaka u Peroju i Barbarigi, šetnica i plaža, staze uronjenih među maslinike i okruženih suhozidima. Posjetiteljima je na raspolaganju preko 80 kilometara označenih biciklističkih staza te desetak kilometara pješačkih staza.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter