Dva velika festivala

U punom zamahu pripreme za 2. Weekend Food Festival i 9. Dane komunikacija u Rovinju

Weekend Food Festival (WFF), jedno od najvećih gourmet događanja koji je prošle godine imao svoje debitantsko izdanje u staroj Tvornici duhana u Rovinju, posjetiteljima će ponovno otvoriti svoja vrata od 14. do 16. travnja. Ovogodišnje izdanje fokusirano je na temu održivosti, jednu od najaktualnijih tematika u gastronomskom svijetu * Deveto izdanje festivala Dani komunikacija održat će se od 20. do 23. travnja u rovinjskom hotelu Lone

| Autor: Priredila Doria Mohorović
Arhiva/Gala večera Weekend Food festival (foto Mario Kucera)

Arhiva/Gala večera Weekend Food festival (foto Mario Kucera)


U Rovinj se na proljeće vraćaju dva dobro znana festivala koji ondje okupljaju i nekoliko tisuća posjetitelja. U travnju će se održati 2. Weekend Food Festival i 9. Dani komunikacija

Weekend Food Festival (WFF), jedno od najvećih gourmet događanja koji je prošle godine imao svoje debitantsko izdanje u staroj Tvornici duhana u Rovinju, posjetiteljima će ponovno otvoriti svoja vrata od 14. do 16. travnja. Ovogodišnje izdanje fokusirano je na temu održivosti, jednu od najaktualnijih tematika u gastronomskom svijetu, a novost je i da će ove godine festival, za koji su ulaznice već u prodaji, trajati od petka do nedjelje. I ovo će izdanje, najavili su organizatori, za istim stolom okupiti najbolje svjetske chefove, eno-gastro stručnjake, gourmet zaljubljenike i brojne druge izlagače.

Jedan od najpoznatijih predavača, Simon Rogan, chef restorana L’Enclume okrunjenog s čak tri Michelinove zvjezdice i jednom zelenom zvjezdicom, začetnik je pokreta farm-to-table, a njegov je restoran fokusiran isključivo na hiperlokalne i sezonske sastojke. U Rovinj dolazi i poznati chefovski trojac - Oriol Castro, Eduard Xatruch, Mateu Casañas iz španjolskog restorana Disfrutar koji se, s dvije Michelinove zvjezdice nalazi na trećem mjestu najboljih "World's 50 Best" restorana. Veliko je priznanje za Weekend Food Festival što se u Rovinj vraća i avangardni španjolski chef Dabiz Munoz, najbolji chef svijeta 2021./2022. godine, čije je predavanje na prošlom izdanju izazvalo ogroman interes publike. Na drugo izdanje Weekend Food Festivala stižu i chefovi restorana Gucci Osteria da Massimo Bottura, Karime Lopez i Takahiko Taka’ Kondo, koji dolaze na preporuku poznatog talijanskog chefa, Massima Botture, najveće zvijezde prvog izdanja WFF-a. Svoju priču o ljubavi i gastronomiji koja ga je vratila s pogrešnog životnog puta, u Rovinju će ispričati chef Eric Vildgaard, čiji je restoran Jordnær u Kopenhagenu nedavno dobio svoju drugu Michelinovu zvjezdicu. Osim spomenutih zvijezda svjetske gastronomije, organizatori najavljuju i brojne druge chefove i zvijezde mixology scene, čija će se imena znati uskoro. Druženjima će, kažu, pridonijeti i "street food court" na kojem će se predstaviti brojni domaći i regionalni restorani i ugostitelji, a "show cooking stage" zadovoljit će sve one koji iz prve ruke žele vidjeti kako nastaju kreativna jela, sourdough tijesto ili vrhunska kava. Delicije će pratiti i dobra zabava uz večernji glazbeni program.

Deveto izdanje festivala Dani komunikacija održat će se od 20. do 23. travnja na već poznatom mjestu - u rovinjskom hotelu Lone, a prva lica ovogodišnjeg festivala bit će predstavljena 18. siječnja. Riječ je o poznatom događanju koje okuplja vrhunske predavače iz komunikacijske industrije, kao i nekoliko tisuća sudionika - predstavnika oglašivača i agencija, stručnjaka za odnose s javnošću, predstavnike medija i ostale profesionalce iz komunikacijskog sektora. Organizatori iz HURA-e i IAB-a Croatia

Festival ističu da ovaj događaj, poznat po postavljanju nekonvencionalnih pitanja i potrazi za nesvakidašnjim odgovorima, svake godine pruža neponovljiva iskustva i okuplja najkvalitetniju zajednicu tržišnih komunikacija, a da će i ove godine biti tako, najavila je Dunja Ivana Ballon, direktorica festivala i festivalskog programa.

- Svaki komunikator zna da komunikacijsku industriju voli jednako snažno koliko mu ona i (po)često ide na živce, a da ništa nije crno-bijelo (osim festivalskih vizuala), pokazat će naša šarolika

komunikacijska zajednica koja već dugo diše s ovim netipičnim festivalom i godinama kreira njegovu posebnu energiju. A ako ne znate zašto, onda je krajnje vrijeme da saznate, rekla je Ballon.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter