razvoj turističke ponude

Na penjalištu Pazinska jama završena je druga faza uređenja. Postavljeno je novih 18 sportsko-penjačkih smjerova

Penjalište nudi više opremljenih i sigurnih smjerova stoga su u ovoj su fazi očišćene stijene, sanirani lomljivi dijelovi te su osmišljeni i opremljeni novi smjerovi, sukladno UIAA standardima, a opremali su ih licencirani oprematelji Gordan Krajcar i Goran Matika * Pazinska jama sada broji 46 smjerova

| Autor: Glas Istre
Pazinska jama

Pazinska jama


Jučer je u Hotelu "Lovac" iznad Pazinske jame, održana konferencija za medije na kojoj su sudjelovale Nada Prodan Mrakovićm pročelnica Upravnog odjela za turizam Istarske županije i Sanja Kantaruti, direktorica Turističke zajednice središnje Istre. Na navedenoj konferenciji pročelnica UO za turizam Istarske županije Nada Prodan Mraković, predstavnica SPK Hiperaktiv Enna Peroš, direktorica TZ-a središnje Istre Sanja Kantaruti te licencirani oprematelji smjerova Goran Matika i Gordan Krajcar predstavili su drugu fazu uređenja penjališta Pazinska jama.

Pazin jama postaje sve atraktivnija turistička destinacija (foto: Robert Krajcar)Pazin jama postaje sve atraktivnija turistička destinacija (foto: Robert Krajcar)

Razvoj turističke ponude aktivnog turizma

Pazinska jama, sa svojim visokim okolnim stijenama, koje se nalaze u jedinstvenom kanjonu Pazinčice, pogodna je za razvoj aktivnog turizma, odnosno sportskog penjanja. S ciljem razvoja turističke ponude aktivnog turizma i povećanja posjećenosti penjača, na penjalištu Pazinska jama završena je druga faza uređenja. Vrlo je važno da penjalište nudi što više opremljenih i sigurnih smjerova stoga su u ovoj fazi očišćene stijene, sanirani lomljivi dijelovi te su osmišljeni i opremljeni novi smjerovi za penjanje, sukladno UIAA standardima, kako bi se nadopunili oni već postojeći.

Jedno od smjerova u Pazinskoj jamiJedno od smjerova u Pazinskoj jami

U ovoj je fazi postavljeno 18 sportsko penjačkih smjerova te sada penjalište Pazinska jama broji ukupno 46 smjerova. Smjerove su opremali licencirani oprematelji sportsko-penjačkih smjerova u prirodi pri Hrvatskom sportsko-penjačkom savezu, Gordan Krajcar i Goran Matika.

Kako je rekla pročelnica Nada Prodan Mraković, uređenje i obilježavanje novih penjačkih smjerova sufinancirano je sredstvima UO za turizam Istarske županije te TZ-a središnje Istre.

Penjalište je dostupno tijekom čitave godine, a ulaz se ne naplaćujePenjalište je dostupno tijekom čitave godine, a ulaz se ne naplaćuje

Usmjeravanje gosta na unutrašnjost Istre

- U sklopu Programa poticanja projekata i proizvoda na turistički manje razvijenim područjima i selektivnih oblika turizma, kao što su kulturni i sportski turizam te outdoor aktivnosti, Istarska županija sufinancirala je nastavak projekta uređenja penjališta Pazinska jama. Time želimo potaknuti razvoj ovog turistički manje razvijenog područja, usmjeriti goste na upravo te selektivne oblike turizma koji su motiv dolaska tijekom cijele godine, odnosno ne ovise isključivo o suncu i moru i kojima se obogaćuje ponuda destinacije, u ovom slučaju Pazina, rekla je Prodan Mraković.

Enna Peroš, Sanja Kantaruti, Nada Prodan Mraković, Goran Matika i Gordan KrajcarEnna Peroš, Sanja Kantaruti, Nada Prodan Mraković, Goran Matika i Gordan Krajcar

Naime, TZ središnje Istre navedeni je projekt kandidirala na Javni poziv za dodjelu potpora temeljem Programa poticanja projekata i proizvoda na turistički manje razvijenim područjima u 2022. godini, a za taj projekt odobreno joj je 10.000 kuna.

Penjalište je dostupno tijekom čitave godine, a ulaz se ne naplaćuje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of