U GLASU ISTRE OD PETKA, 25. STUDENOGA

Prilog Advent u Istri - neka božićna čarolija započne

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Snimio Duško Marušić Čiči)

Ilustracija (Snimio Duško Marušić Čiči)


Tiskano izdanje Glasa Istre bit će ovog petka bogatije za prilog Advent na 8 stranica. U njemu donosimo neka od važnijih događanja na poluotoku u vrijeme došašća.

Prve nedjelje došašća pali se prva adventska svijeća, koja se naziva postilica ili prorokova svijeća, a simbolizira nadu i iščekivanje. Druga svijeća je pomirilica ili betlehemska i označava mir. Treća je pastirska i slavi radost i veselje, a četvrta je svijeća anđela i donosi ljubav.

Tradicijska kultura bogata je predbožićnim i božićnim običajima, a čitav je prosinac, mnogima najčarobniji mjesec u godini, obilježen potrošačkom groznicom, darivanjem, adventskim sajmovima, druženjem na otvorenom, mirisom fritula, kuhanog vina i cimeta. Ulice i trgovi već su odjenuli blagdansko ruho, tisuće lampica i blagdanskih dekoracija i najavljuju božićnu čaroliju kojoj se gotovo pa podjednako vesele veliki i mali. Na istarskom priobalju ili kontinentu, trend adventskih i prosinačkih manifestacija turističkog predznaka, u uzlaznoj je liniji. Vrijeme adventa donosi pravu zimsku čaroliju, brojne manifestacije za sve generacije, paljenje svijeća na adventskom vijencu, bogatu adventsku gastronomsku ponudu, božićne pjesme, klizanje i sve druge odrednice tipične za božićne sajmove.

U našem prilogu izdvojili smo najznačajnije manifestacije u Puli, Poreču, Umagu, Medulinu, Vrsaru, Buzetu i Labinu, a prilog je moguće izdvojiti iz tiskanog izdanja i imati ga pri ruci kao podsjetnik na mjesto i datum događanja.

Stoga - potražite prilog Advent u Istri ovog petka uz tiskano izdanje Glasa Istre.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter