BJELOVAR

Župan Bajs neće prekinuti samoizolaciju unatoč negativnom testu na koronavirus,

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs ne smije prekinuti mjeru samoizolacije, iako se testirao na koronavirus, a test je pokazao da je negativan, priopćili su u petak iz kabineta župana.

„S obzirom da su u Hrvatskoj ranije već zabilježene iznimke u kojima su određene osobe nakon dobivenog negativnog testa na COVID-19 skratile razdoblje samoizolacije, župan Bajs zatražio je tumačenje Zavoda za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije o tome postoji li slična mogućnost i u njegovom slučaju”, stoji u priopćenju.

Priložen je i faksimil odgovora županijskog Zavoda za javno zdravstvo, u kojemu stoji da ne smije prekršiti mjeru samoizolacije.

„Na Vaš upit o prestanku samoizolacije uz predočenje negativnog PCR testa radi obavljanja posla župana i vođenja kampanje, uključujući sučeljavanje s protukandidatima, odgovaram Vam da se, uz konzultacije s HZJZ Zagreb, Vaša  samoizolacija ne može prekinuti prije isteka deset dana od zadnjeg kontakta s oboljelom osobom od COVID-a 19", stoji u odgovoru nadležne epidemiologinje. Dodaje se da nikakvi izuzeci za njegov slučaj nisu predviđeni.

Župan Bajs poručio je javnosti da će postupiti prema odgovoru epidemiologinje te da neće prekidati mjeru samoizolacije.

Iz Bjelovarsko-bilogorske županije su jučer priopćili  da je županu Bajsu određena mjera samoizolacije. Odmah po saznanju da je jedan od njegovih suradnika dobio pozitivan nalaz na koronavirus, stoji u priopćenju, župan Damir Bajs prekinuo je sve aktivnosti na terenu te će, pridržavajući se uputa i preporuka liječnika i epidemiologa, sve radne aktivnosti nastaviti obavljati od kuće.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini