ZAGREB

ZTC: Za protupožarnu sezonu spremna četiri kanadera i četiri air-tractora

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Za protupožarnu sezonu spremna su četiri kanadera (CL-415) i četiri air-tractora (AT-802), a tijekom ljeta pridružit će im se još jedna kanader i dva air-tractora, priopćio je u petak Zrakoplovno-tehnički centar (ZTC) koji održava i popravlja te protupožarne avione.

Direktor ZTC-ovog Servisa iz Velike Gorice, Roman Babić izvijestio je, prezentirajući gantogram planiranih rokova provedbe godišnjeg tehničkog održavanja aviona u ZTC-u, da su tri kanadera već predani postrojbi na korištenje.

U tijeku je predaja još jednog kanadera koji će najkasnije predstojećeg vikenda biti spreman za predaju postrojbi.

Preostala dva od ukupno šest kanadera s koliko raspolaže HRZ nalaze se na godišnjem servisu, dodaju u ZTC-u.

Babić je precizirao da će još jedan, od ukupno šest kandera s koliko raspolaže HRZ, biti predan postrojbi na korištenje početkom kolovoza, dok će drugi biti na redovitom godišnjem servisu od 15. srpnja do 30. studenog ove godine.

Za ovogodišnju protupožarnu sezonu dosad su predana na korištenje četiri air-tractora, s time da će se tijekom ovog ljeta 855. protupožarnoj eskadrili u Zemuniku pridružiti još dva takva aviona.

Babić najavljuje da će jedan air-tractor, na kojem se popravlja oštećenje primarne strukture, biti spreman za protupožarnu sezonu već idućeg tjedna, dok će drugi biti predan postrojbi nakon 15. srpnja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini