KARLOVAC

Započelo krčenje vojarne Luščić u Karlovcu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U ponedjeljak je počelo uklanjanje ruševnih objekata na području nekadašnje vojarne Luščić ne bi li se raskrčio prostor za budući vrtić i školu, a čitav taj napušteni prostor od 160.000 četvornih metara je jedan od najvećih urbanističkih izazova Karlovca.

Gradonačelnik je na sjednici Gradskog vijeća Karlovca u četvrtak rekao da se ruši o trošku Grada Karlovca, mada se objekti nalaze dijelom na državnoj zemlji. Precizirao je Hini u ponedjeljak da će se srušiti ukupno 27 objekata.

"Ugovor za to iznosi 3,200.000 kuna. Ove godine smo osigurali u tu svrhu nešto više od 700.000 kuna, a cilj nam je do 2023. osigurati sva sredstva za rušenje", rekao je gradonačelnik i dodao da je projekt izgradnje vrtića prijavljen na Nacionalni plan oporavka i otpornosti radi financiranja.

Veći dio vojarne je pripao Gradu Karlovcu 2019. godine nakon ugovora o darivanju između Grada Karlovca i Ministarstva državne imovine, koji su potpisali gradonačelnik Mandić i tadašnji ministar Goran Marić.

Te je godine Grad Karlovac raspisao  međunarodni natječaj koji je iznjedrio urbanističko rješenje takozvane urbane transformacije prostora vojarne "Fantastična šuma", a koji je provodio Europan Hrvatska. Rješenje koje je osvojilo prvu nagradu predviđa da taj dio grada bude energetski samoodrživ i produktivan.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum