ZAGREB

Zagrebački vatrogasci zbog potresa intervenirali 544 puta

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Zagrebački vatrogasci zbog potresa su od nedjelje ujutro do srijede u podne imali 544 hitne intervencije, te sudjelovali u šest izravnih spašavanja osoba i gašenju 11 požara.

Većina intervencija odnosi se na uklanjanje dijelova oštećenih zgrada, podupiranje zidova, uklanjanje prepreka s prometnica i druge tehničke intervencije, izvijestio je u srijedu Vatrogasni operativni centar Hrvatske vatrogasne zajednice (HVZ).

Na širem području Zagreba odrađeno je 98 intervencija. Uklanjanje dijelova zgrada koje prijete padom na cestu i dalje je prioritet, a na velikom broju objekata još treba intervenirati.

HVZ kaže da je na terenu svih sedam visinskih vozila Javne vatrogasne postrojbe Zagreb, kao i tri tvrtke Elicom, ZG Holdinga i HEP-a, jedno vozilo Hrvatske vojske te vatrogasci s autoljestvama iz Virovitice, Bjelovara, Slunja, Siska, Varaždina i dvije ekipe iz Karlovca.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković uputio je javnu zahvalu za sudjelovanje u intervencijama na područjima pogođenim potresom svim pripadnicima vatrogasnih postrojbi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater