STRAŠNE POSLJEDICE POTRESA

FOTO I VIDEO / VOJSKA, POLICIJA I VATROGASCI POMAŽU U RAŠČIŠĆAVANJU CENTRA ZAGREBA Gradonačelnik Bandić poručio: Vratiti se u objekte s armiranom betonskom konstrukcijom

| Autor: Hina


Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pozvao je u nedjelju Zagrepčane koji stanuju u objektima s armiranom betonskom konstrukcijom da se, nakon potresa koji je jutros pogodio Zagreb, vrate u svoje domove, a vidjet će se kako zbrinuti ljude za čije objekte statičari procijene da nisu sigurni.

"Osamdeset posto Zagrepčana stanuje u objektima koji imaju armiranu betonsku konstrukciju i ja ih molim da se vrate u svoje domove. Morao bi se dogoditi dvostruko jači potres da se te zgrade poruše. To se u povijesti nikad nije dogodilo", izjavio je Bandić.

Ostalih 20 posto građana, koji stanuju u starijim objektima koji nemaju armiranu betonsku konstrukciju, neka sluša savjete statičara i postupno se vraća u svoje objekte. Za objekte za koje statičari procijene da nisu sigurni, morat će se vidjeti kako će ti ljudi biti zbrinuti, istaknuo je Bandić

U ovoj situaciji panika nije dobar saveznik, a prognoza je da bi noćas u Zagrebu mogao pasti snijeg, pa ljudima nije lako biti vani.

"Imamo koronavirus koji je veća opasnost od potresa. U tu svrhu je koordinacija centralizirana i subordinirana i mi ćemo u gradu odgovoriti svojoj zadaći", poručio je Bandić. 

"Grad Zagreb će angažirati sve svoje resurse zajedno", istaknuo je Bandić i zahvalio Hrvatskoj vojsci i policiji koji su priskočili u pomoć.    

"Sreća je u nesreći da se to dogodilo u nedjelju u 6,24 sati, kada Zagrepčani spavaju, strah me je i pomisliti da je bilo radno vrijeme. Iz Kašine, gdje je bio epicentar, najnovije informacije govore da nema ozlijeđenih, a dvije kuće su znatnije oštećene,", kazao je Bandić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of