ZAGREB

Zagreb: Stotinjak sudionika u Povorci ponosa krenulo prema Ribnjaku

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Povorka ponosa u kojoj sudjeluje stotinjak građana, krenula je oko 15,30 sati s Rooseveltovog trga i uz geslo “Prajd zauvijek” obilježava 20. povorku LGBTIQ zajednice u Zagrebu. 

Sudionici zagrebačkog “prajda” uz nošenje natpisa, zastava, odjeće i rekvizita duginih boja, krenuli su Frankopanskom ulicom, a povorka će se kretati Ilicom preko Trga bana Jelačića, Ulice Nikole Jurišića, Draškovićevom i Šoštarićevom do Parka Ribnjak.
Dolazak povorke na Ribnjak očekuje se oko 17 sati, gdje će se održati politički skup “Dvadeset prajdova zajedno u drugarstvu i otporu”, a nakon toga zabavni program.

Na Rooseveltovom trgu okupljanje je počelo u 14 sati. Povorka ponosa jedan od prvih masovnih okupljanja od stupanja na snagu novih epidemioloških mjera početkom srpnja, prema kojima su sudionici većih okupljanja, obvezni imati Covid digitalnu potvrdu. 

Više desetaka redara, na četiri pulta oko Rooseveltovog trga, provjeravalo je imaju li sudionici Covid potvrde. 

Sudionici su se okupili u opuštenoj atmosferi, a osim zastava duginih boja, nosili su transparente, poput onih “Ljubav ne pita što je ispod haljine/hlača”, “I pederi su radnici”, “Prožeta homoseksualnosti od glave do pete”.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater