BIZNIS

Vjeko Sliško, osumnjičen za prebijanje Hrvoja Petrača, proizvodi med s likom svog oca, UBIJENOG MARKA SLIŠKA

| Autor: Glas Istre

Vjeko Sliško junior, nećak čuvenog Vjeka Sliška ubijenog u Zagrebu 2001., koji je pritvoren na mjesec dana nakon što se ispred hotela Esplanade potukao sa Hrvojem Petračem, proizvodi i prodaje med na čiju je etiketu stavio lik svog oca Marka Sliška, također ubijenog u Zagrebu, 2003. godine, piše Index

Vjeko Sliško je na službenim stranicama meda "Sliško Honey" opisao kako je započeo biznis.

"Priča o obrtu Sliško Honey je puna intrige, predanosti i strasti, a odvija se desetljećima. Moramo se vratiti u 1950-e godine u malo bosansko selo Brezići gdje je obiteljski dom obitelji Sliško. U to je vrijeme poljoprivreda bila najpopularnija djelatnost, a obitelj Sliško je prepoznala kako doći do rezultata predanim i teškim radom. 1950-ih je majka Anđa Sliško, inače šesto od sedmero djece, rodila Marka Sliška. Anđa tada nije znala da će jedan događaj te iste godine promijeniti život njoj i Marku. Jednog jesenskog popodneva je Anđa ušla u staju i zamijetila nešto pod krovom - mali roj divljih pčela. To je bio početak ove obiteljske priče. Ispočetka su proizvodili med za obiteljske potrebe, a tijekom vremena se Anđin težak rad isplatio i nakon 10 godina je ovaj obiteljski hobi prerastao u brigu o 50 košnica. Obitelj se uskoro preselila u Zagreb i počela baviti ugostiteljstvom, dok je istovremeno održavala obiteljsku strast za medom. 2014. godine sam u čast svojoj baki Anđi i svom pokojnom ocu Marku pretvorio naš obiteljski hobi u poslovni projekt kako bih podijelio okus našeg najboljeg meda sa svijetom", napisao je Sliško.

Sliško je na svom Linkeldin profilu napisao da je vlasnik i direktor tvrtke Top Kan d.o.o. koja se među ostalim bavi upravo proizvodnjom meda te da je suvlasnik Hotela Sliško u Zagrebu. 


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini