INCIDENT ISPRED ESPLANADE

Hrvoje Petrač, koji je pretučen u Zagrebu, bio je jedan od najpoznatijih zatvorenika pulskog zatvora. U TO VRIJEME IŠAO JE NA TRETMANE KOD STANISLAVA PEHARCA, A UZ NJEGOV BORAVAK U PULI VEŽE SE JOŠ NEKOLIKO ZANIMLJIVOSTI

| Autor: Glas Istre

Hrvoje Petrač, poznati zagrebački poduzetnik koji je u subotu navečer pretučen ispred hotela Esplanada, bio je krajem 2000-ih zatvorenik u pulskom zatvoru.

Petrač je tada služio kaznu od 7,5 godina za umiješanost u otmicu sina generala Vladimira Zagorca, a u Pulu je stigao 30. listopada 2008. iz zatvora u Lepoglavi.

Tada je objašenjeno da je to učinjeno iz sigurnosnih razloga, iako su Petračevi odvjetnici cijelo vrijeme govorili da njihovom klijentu ne prijeti opasnost. 

No malo prije tog premještanja dogodio se atentat na Ivu Pukaniča, isto tako i u ubojstvo Ivane Hodak, sve tijekom tog krvavog listopada 2008.

Petrač se u Puli žali na to što je ovdje imao zatvoreni tretman, a u Lepoglavi poluotvoreni. Kako je u to vrijeme pisao Glas Istre, Petrač je 24 sata bio sam, odvojen od ostalih zatvorenika, 22 sata pod ključem i 2 sata u šetnji.

No tada su se počele javljati informacije da Petrač i u Puli ima neke beneficije koje možda ne bi trebao imati. Primjerice, jedno vrijeme je svaki dan išao kod somatopeda Stanislava Peharca na 4-satni tretman, a iz zatvora je pušte i u Zagreb na vjenčanje svog sina.

Zanimljivo je da ga je na putu do Peharca čuvalo čak šest osoba, a na pir je išao bez pratnje.

Petrač je nakon Pule mijenjao još zatvora a na koncu je izašao na slobodu u studenom 2011. godine iz zatvora u Popovači. 

Za slučaj tučnjave ispred Esplanade osumnjičen je Vjeko Sliško (29), nećak zagrebačkog "kralja poker aparata" Vjeka Sliška koji je ubijen 2003. godine. 


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini