VIROVITICA

Virovitica: Rebalans županijskog proračuna i kreditno zaduženje

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Vijećnici virovitičko-podravske Županijske skupštine prihvatili su u ponedjeljak rebalans županijskog proračuna za 2020., koji je povećan za 36 milijuna kuna, te odluku o kreditnom zaduženju za kapitalne projekte od 38 milijuna kuna.

Proračun je povećan za 36 milijuna kuna i iznosi 668,6 milijuna kuna.

„Proračun je razvojni, nastavit ćemo s kapitalnim projekatima i ulaganjima u povećanje standarda života“, rekla je pročelnica Službe za javne financije Virovitičko-podravske županije Ankica Garaj.

Rebalans proračuna poduprla je i oporba, a četiri vijećnika SDP-a bila su suzdržana, uz ocjenu da u doba koronakrize „nije vrijeme za politizaciju“.

Virovitičko-podravska županija će se u Zagrebačkoj banci kreditno zadužiti za 38 milijuna kuna. Tim novcem servisirat će se kapitalni projekti u fazi realizacije i omogućiti nove investicije.

„Zaduženje je bilo planirano prilikom proračuna za 2020. i projekcijama za 2021. i 2022. godinu. Odluku nismo donijeli početkom godine jer smo mislili da ćemo potrebe prebroditi minusima po poslovnom računu, no situacija se od ožujka zbog pada gospodarskih aktivnosti u koronakrizi i smanjenog punjena proračuna znatno promijenila“, rekla je pročelnica Garaj.

Dodala je kako će se novac povlačiti sukcesivno prema potrebi i projektima te da će ove godine biti iskorišteno 31,7 milijuna kuna.

Precizirala je da je riječ o projektu navodnjavanja Novi Gradac-Detkovac (13 milijuna kuna), završetku izgradnje i opremanja Tehnološko-inovacijskog centra (tri milijuna kuna), početku izgradnje II. faze sustava navodnjavanja Kapinci-Vaška (12 milijuna kuna), rekonstrukciji povijesne građevine Dvorca 'Janković' u Cabuni (četiri milijuna kuna) i energetskoj obnovi virovitičke Opće bolnice (šest milijuna kuna).

 


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum